Generální partner
Světlý režim
9. září 2009

Trenér U19 Kročil: S HFK Olomouc chceme zvítězit

Nelehký úkol stojí před dorostenci MFK OKD Karviná. Jejich cílem je návrat do Moravskoslezské dorostenecké ligy. Zatím vše vychází podle plánu. Ale v sobotu je čeká náročné utkání s Olomoucí, která má stejné ambice. Před jedním z klíčových duelů jsme vyzpovídali trenéra U19 Čestmíra Kročila.

Máte za sebou čtyři utkání, po kterých jste na prvním místě. Jak byste tyto zápasy zhodnotil?
V každém zápase jsme byli herně lepší. Možná se bude někomu zdát, že jsme se utkali se slabšími protivníky, ale není to pravda. Každé družstvo má svojí kvalitu a například vítězství 0:4 na hřišti Bystřice pod Hostýnem se nerodilo úplně lehce. Za stavu 0:2 domácí neproměnili penaltu. Kdyby se jim podařilo vstřelit gól, měli bychom to ještě hodně těžké.

Máme na kontě 18 vstřelených branek. Takže jste spokojen s ofenzívou?
Spokojen jsem jen částečně. Zaplaťpánbůh, že nám to střelecky klape a dovedeme se gólově prosadit. Ale mohli jsme dát mnohem více branek, kdybychom byli v koncovce důraznější.

Naproti tomu jsme inkasovali pouze jednu branku. A navíc byla z pokutového kopu. Je to tím, že skvěle bráníme nebo kvalita protivníků nebyla taková, aby prověřila naši defenzívu?
Ve hře dozadu si počínáme dobře. Neděláme výraznější chyby. A když přece nějakou vyprodukujeme, tak máme v bráně skvělého Stacha, který příležitosti soupeře vychytá. Jenom mě mrzí, že se nám před sezónou zranil Ševčík, se kterým jsem počítal do základní sestavy. Proto jsem musel změnit obrannou čtveřici.

V sobotu se střetnete na stadionu Kovony s HFK Olomouc, která okupuje šestou příčku tabulky. Nutno ovšem podotknout, že pohled na tabulku je zkreslený, protože jim byl jeden zápas zkontumován v jejich neprospěch. Považujete tento duel za jeden z klíčových, co se týče postupových ambicí?
HFK je velmi těžký soupeř. Je to technicky vybavené družstvo. Jsem rád, že se mi na tento zápas uzdravil Škuta, který patří mezi pilíře našeho mužstva. Je to pro nás velice důležité utkání a bereme jedině vítězství.

Poté odehrajete dva duely venku (v Přerově a ve Fulneku). Takže počítáte se stoprocentním bodovým ziskem?
Samozřejmě, že chceme naplno bodovat. Ale nečeká nás procházka růžovou zahradou. Máme zmapované všechny celky a jak Přerov, tak i Fulnek budou těžký oříšek. Například Fulnek bojoval minulý rok o postup.

Koho řadíte mezi favority na postup?
Hlavními adepty na postup bude Opava a HFK Olomouc. A v prvé řadě my. Postoupit chce zřejmě i Havířov.

V letní přestávce jste posilovali. Jak jste s novými posilami spokojen?
Janík patří mezi klíčové hráče. Benauer odevzdává ve středu hřiště kvalitní výkony a Bartek Setlak se začíná rozkoukávat a bude platnou posilou. Jaskólski a Zylfallari ještě nenastoupili, protože se stále vyřizuje jejich přestup.

V minulosti nás trápil post gólmana. Jak to vypadá nyní?
Naši gólmani nasbírali zkušenosti a jsou oporou našeho týmu. Navíc máme vyrovnanou brankářskou dvojici (Jakub Stach a Adam Kotrla).

Nyní jste ve „vyhnanství“ na Kovoně. Kdy se zpátky vrátíte na Městský stadion?
Od října bychom měli začít trénovat na Jaklu. A na jaře snad slavnostně otevřeme zápasem nově vybudované travnaté hřiště.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905