Generální partner
Světlý režim
14. září 2009

HFK Olomouc poražena. Víkendové zápasy dorostu a mládeže

Atraktivní duel v podobě dvou aspirantů na postup se odehrál v sobotu na stadionu Kovony. V něm byla nakonec lepší naše devatenáctka, která svého soupeře porazila 4:1. Přinášíme Vám výsledkový servis víkendových zápasů.

MFK OKD Karviná U19 - 1. HFK Olomouc 4:1 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 9. Poštulka, 46. Škuta, 60. Timp, 64. Koutný

Sestava MFK OKD Karviná: Stach (90. Kotrla) - Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski - Benauer (53. Koutný), Škuta, Puškáč (55. Setlak), Timp (65. Wojaczek) - Poštulka, Jaworski (70. Papuga)

Začátek utkání jsme měli mírnou převahu, která vyvrcholila v 9. minutě gólem. Po rohovém kopu Puškáče se prosadil hlavou Poštulka. Zřejmě uspokojení mužstva po vedoucím gólu přispělo k tomu, že hosté začali být od 20. minuty aktivní a přitlačili nás před naše pokutové území. V této části utkání se nedařilo středním záložníkům, kteří nebyli schopni udržet míč a prohrávali osobní souboje. Naštěstí soupeř svého tlaku nevyužil a poločas skončil 1:0. Do druhého poločasu jsme nastoupili aktivně, zlepšili kombinaci a začali vyhrávat osobní souboje. Hned v první minutě Škuta přihrál Jaworskému, který šel z boku sám na gólmana a soupeř ho fauloval v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil Škuta. Na 3:0 jsme zvyšovali v 60. minutě po nádherné přihrávce Koutného na Večeřu, který přízemním centrem na zadní tyči našel Timpa a ten svou šanci proměnil. V 64. minutě jsme využili brejkovou situaci tři na jednoho, kdy Jaworski přihrál pod sebe Koutnému, ten obešel brankáře a do prázdné branky zvyšoval na 4:0. I za tohoto stavu hosté byli aktivní a snažili se výsledek zkorigovat, což se jim povedlo v závěru utkání, kdy snížili na 4:1. V poslední minutě jsme ještě neproměnili vyloženou šanci, kdy šel sám na gólmana Poštulka. Utkání skončilo nakonec zaslouženým vítězstvím našeho mužstva.

MSA Dolní Benešov – MFK OKD Karviná U18 0:4 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 8. Wojaczek, 12. Zahatlan, 16. Kaša, 70. Varga

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Koutný (50. Žídek), Sznapka, Mleziva, Varga, Stračánek (57. Skoč), Graňák, Jaskolski, Zahatlan - Wojaczek (10. Kaša), Beránek (67. Mašlej)

Utkání jsme rozhodli během úvodní čtvrthodiny, kdy jsme na rozdíl od minulých utkání dokázali proměnit příležitosti a celý zápas jsme pak odehráli zodpovědně a s nasazením. Pochvalu zaslouží celé mužstvo. Výborné utkání odehrál Michal Jaskólski a Jan Beránek. Krásnou branku z poloviny hřiště vstřelil Jaroslav Varga.

MFK OKD Karviná U17 - HFK Olomouc 2:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 32. Roman, 51. Kupczak

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Dančík, Stanowski, Maryniok, Kupczak - Gorniok, Otisk (74. Egri), Roman, Seget (74. Doležal) - Legierski (32. Maljar), Marek

Úvod utkání nám vyšel dle našich představ. Již v 6. minutě se po výborně zahraném rohovém kopu Legierského prosadil Roman. Celý první poločas jsme velice dobře kombinovali, bohužel naše akce většinou končili u pokutového území soupeře nebo jsme byli málo důrazní v koncovce. Příkladem může být situace z 26.minuty, kdy míč do branky neusměrnil ze 3 metrů jinak dobře hrající Marek. Na počátku druhého poločasu jsme byli asi v 10 -ti minutovém útlumu, ze kterého jsme se dostali až zásluhou Kupczaka, který po přihrávce Maljara nádhernou střelou ze 17 metrů zvýšil na 2:0. I přesto, že jsme měli ještě několik slibných šancí, skóre už se nezměnilo a tak jsme i toto utkání dotáhli do vítězného konce. Výborné utkání dnes odehrál Seget, Górniok a Stanowski. Celé družstvo si zaslouží pochvalu za bojovnost a disciplinovanost.

MSA Dolní Benešov – MFK OKD Karviná U16 3:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák – Káňa, Dančík, Toman, Helis –Hanzel, Blaho, Černoch, Malatinský (58. Helvín) – Owczarzy, Hampl (20. Chajdak)

I přes herní převahu se nám nepodařilo bodovat. Náš tým byl málo důrazný v koncovce, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Soupeř nás přehrál tvrdostí a jednoduchostí. Jeho vítězství je naprosto zasloužené.

FC Vítkovice - MFK OKD Karviná U15 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 6. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Mencel (36. Siekiera), Cienciala, Frisch, Berešík, Onderka, Wenglorz, Uher, Šlampiak (68. Derík) - Kurušta, Kubiš (36. Gabrysiak)

Do utkání jsme šli s cílem bodovat, a to se nám povedlo na 100%. Bylo to vydřené vítězství, kdy nepřesnou hru museli kluci nahradit bojovností a nasazením. Byli jsme celý zápas lepším mužstvem a domácí jsme nepustili do žádné šance. Gól vstřelil Kubiš už v 6. minutě, kdy se nejlépe orientoval před brankou soupeře a dokázal po šanci Kurušty vstřelit vítěznou branku.

Vítkovice – MFK OKD Karviná U13 3:0 (3:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva (31. Chmiel) - Šiška, Lichtblau, Matějek, Gilbert - Ženíšek, Malyjurek (45. Čermák), Ligocký (31. Bystřický), Putyera (45. Szkutek) - Řapek, Galusek (31. Lingr)

Do utkání jsme šli s cílem předvést kvalitní výkon a bodově ho potvrdit. Už ve 13. vteřině jsme prohrávali po vlastní chybě při rozehrávce. Netrvalo dlouho a soupeř se dostal do střelecké pozice (z 25 – ti metrů) a bylo to 2:0. To vše v první minutě. Postupem času jsme se dostávali do pokutového území, ale chyběl nám větší důraz. Z ojedinělé akce soupeř v 18. minutě skóroval potřetí. Druhý poločas jsme protivníka nepustili na vlastní polovinu, jen ojedinělé dlouhé míče eliminoval dobrým postavením brankář Chmiel. Za předvedený výkon si všichni zaslouží pochvalu. Nebýt naších chyb, mohli jsme si vézt domů nějaké body. Prioritou je pro nás předvedený výkon, ale samozřejmě bychom ho chtěli už konečně potvrdit vítězstvím.

MFK OKD Karviná C starší - TJ Petřvald u Karviné 8:1 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: 5., 38. a 57. Iliadis, 3. a 12. Kurz, 59. a 64. Macko, 16. Svoboda

Sestava MFK OKD Karviná: Káňa - Buchta, Kyjonka (40. Petyniak), Iliadis, Tomeček (55. Jastrzembski), Hubáček, Kurz, Svoboda (50. Dičík), Macko - Kendzior (40. Bouřa), Iliadis

Kluci odehráli výborný zápas. Až na malý výpadek při uspokojení z vedení 4:0 hráli dostatečně sebevědomě. Měli častěji míč na kopačkách a svého soupeře jasně přehrávali. Vynikájící výkon předvedli: Denis Iliadis, Martin Macko a střídavší Lukáš Petyniak.

MFK OKD Karviná C mladší - TJ Petřvald u Karviné 1:3 (1:2)

Branka MFK OKD Karviná: 20. Červený

Sestava MFK OKD Karviná: Němeček (30. Kucza) - Gatnar, Tancoš, Skalka (30. Fojcik), Jung (30. Kielkowski) - Gasior, Červený, Banot, Molnári - Michalička, Nachtman (50. Malysz)

Stejně jako v předešlém utkání jsme začali ležérně a výsledkem bylo, že jsme opět prohrávali po15 – ti minutách 0:2. Poté jsme sice snížili po standardní akci, ale to bylo z naší strany vše. Navíc jsme v posledních minutách inkasovali ještě jednou. Hráči neodvedli dobrý výkon až na některé výjimky, jako je Molnári nebo Červený a výsledkem byla zasloužená prohra.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo