Generální partner
Světlý režim
21. září 2009

Osmnáctka si hravě poradila s Brušperkem.

Víkendovými zápasy pokračovaly dorostenecké a mládežnické soutěže. Osmnáctka si zastřílela a Brušperk to odnesl třinácti góly. Zajímavý zápas se odehrál v Přerově, kde U19 vedla po prvním poločase 1:3. Nakonec skončilo utkání remízou. Přinášíme Vám přehled výsledků.

FC Přerov - MFK OKD Karviná U19 3:3 (1:3)

Branky MFK OKD Karviná: 5. Škuta, 12. Večeřa, 28. Jaworski

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Večeřa, Janík, Žebrok, Nowinski (70. Papuga), Koutný (63. Setlak), Škuta, Puškáč, Wojaczek (55. Benauer) - Jaworski, Poštulka

Utkání jsme začali náporem, který vyvrcholil v 5. minutě pokutovým kopem za úmyslnou ruku soupeře. Penaltu proměnil Škuta. Domácí vyrovnali po rohovém kopu, kdy odražený míč vrátili zpět do šestnáctky, a na zadní tyči volný hráč soupeře vyrovnal na 1:1. Do konce poločasu jsme měli územní převahu, kterou jsme využili ke vstřelení dvou branek. Na 2:1 zvyšoval Večeřa z přímého kopu a na poločasových 3:1 Jaworski. Ve druhém poločase jsme herně vyhořeli, soupeř nás začal přehrávat a hrozil ze standardních situací, po kterých postupně snížil na 3:2 a v závěru utkání vyrovnal na konečných 3:3. Celkový výkon mužstva byl tentokrát podprůměrný.

MFK OKD Karviná U18 - SK Brušperk 13:0 (5:0)

Branka MFK OKD Karviná: 50., 59. a 87. Beránek, 26. a 40. Graňák, 47. a 65. Mleziva, 52. a 63. Kaša, 3. Jaskolski, 14. Varga, 22. Kotrla, 82. Mašlej

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla (46.Kanský) - Varga (50. Mašlej), Mleziva, Papuga, Žídek - Benauer (34. Ochodek), Graňák, Jaskolski, Koutný - Beránek ,Stračánek (46. Kaša)

Zasloužené vítězství. Soupeře jsme k ničemu nepustili a předčili ho ve všech fotbalových dovednostech.

Přerov - MFK OKD Karviná U17 0:5 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal (80. Nikiel) - Dančík, Stanowski, Maryniok, Kupczak - Gorniok, Denis (60. Egri), Roman (55. Doležal), Seget (72. Fischbach) - Legierski (49.Maljar), Marek

I když tomu výsledek moc nenapovídá, narazili jsme na kvalitního soupeře, který pouze nebránil, ale snažil se hrát i dopředu. Několikrát prověřil kompaktnost naší obrany, ale i v tomto případě jsme obstáli. Utkání nám tentokrát vyšlo ve všech směrech. V obranné fázi nás podržel výtečný brankář Dočekal, z obránců zahráli výborně Dančík a Maryniok a v útočné fázi jsme si mohli libovat nad tím, jak nám začíná klapat souhra dvojice Górniok – Roman. Když k tomu přidáme nadstandardní výkon Marka, Legierského i střídajícího Maljara, asi to nemohlo ani jinak dopadnout. Pochvalu zaslouží i Seget za výborný přehled a zakončení dvou gólových příležitostí.

MFK OKD Karviná U16 - SK Brušperk 6:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 58. a 71. Černoch, 20. Chajdák, 23. Helvín, 47. Blaho, 51. Owczarzy

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Káňa, Malatinský, Toman, Helis - Gizara, Bizoň (41. Owczarzy), Blaho, Helvín (41. Hampl) - Černoch, Chajdák (58. Hanzel)

V tomto utkání jsme soupeře přehráli ve všech činnostech a nepustili ho do žádné šance. Od prvních minut jsme si vytvořili tlak, dostávali se za obranu soupeře, vytvářeli si šance, ale díky nedůrazu a nepřesnosti v koncovce jsme je neproměňovali. V prvním poločase jsme dali pouze dvě branky, což absolutně neodpovídá průběhu hry. Ve druhé půli jsme zpřesnili a zklidnili rozehrávku a přidali další góly. Nespokojenost panuje s finální fází, často jsme své útočné situace řešili zbrkle, výběr řešení nebyl optimální a spoustu akcí jsme nedohráli ani do koncovky.

MFK OKD Karviná U15 - 1. HFK Olomouc 2:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 56. Kurušta, 60. Vala

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Frisch, Cienciala, Kloda, Berešík - Onderka, Wenglorz (63. Mencel),Uher (36. Vala),Šlampiak (67. Siekiera) - Kurušta, Kubiš (44. Sivák)

Utkání jsme začali dobře, dostali soupeře pod tlak, ale šance jsme nevyužili. Tu největší zahodil Kubiš, když nedokázal usměrnit míč do branky. Druhý poločas začali hosté hrát odvážněji a po chybě Klody se dostali do gólové šance, ale Pecha zachránil. Tohle varování vzali hráči vážně a začali opět soupeře tlačit. Výsledkem byl trestný kop Ciencialy v 56. minutě a důslednost Kurušty, když šel za míčem, který hosté podcenili a nechali ho proletět až před branku. Tam Kurušta míč poprvé usměrnil za záda brankáře hostů. A když v 60. minutě po krásné narážečce Siváka proměnil šanci Vala, bylo o vítězství rozhodnuto.

MFK OKD Karviná U14 - Třinec B 1:1 (0:1)

Po celých 70 minut jsme soupeře přehrávali, a přesto jsme inkasovali z jediné akce soupeře. Klukům se nedá vytknout nasazení, ale musíme lépe využívat vyložené šance. Remíza je pro nás vzhledem k průběhu utkání ztráta.

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Moskál, Szkuta, Chmelař, Zeisberger - Cileček, Puškáč, Jadamík (15. Molnári), Kurz (53. Hubáček) - Puchel, Chnúrik (48. Svoboda)

MFK OKD Karviná U13 – 1. HFK Olomouc 1:0 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 23. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva - Ženíšek, Šiška, Matějek, Lichtblau - Kolek, Malyjurek (51. Popek), Lingr (31. Ligocký), Putyera (51. Bystřický) - Řapek, Červený (21. Galusek)

Do utkání jsme šli s cílem konečně bodovat. V průběhu prvního poločasu jsme soupeře nepustili do žádné vážné situace, ze které by nás ohrozil. V 23. minutě po krásné akci z levé strany Řapek hlavou skóroval. Druhý poločas jsme pokračovali ve snaze vstřelit druhou branku. Bohužel se nám to nepodařilo. Soupeř se z ojedinělé akce dostal v 58. minutě k zahrávání rohového kopu a my se obávali o výsledek. Vítězství bylo zasloužené.

MFK OKD Karviná U12 – Třinec 0:4 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa (30. Andrle) - Michalidis, Cieslawski, Zeisberger, Hujo (25. Pavlica) - Štěrba, Egri, Berešík, Tancoš (25. Špaček) - Kondziolka (25. Hrkel´), Poštulka

Tento zápas se nám vůbec nepovedl. Bylo to obrovské trápení po všech stránkách. Šancí ke skórování bylo tentokrát jako šafránu, nebyli jsme schopni vůbec podržet míč a přihrát si. Soupeř nás přehrával od počátku rychlostí, kombinací. V průběhu utkání byla snaha obrátit vývoj změnou rozestavení hráčů, jejich výměnou na postech či častějším střídáním, k žádnému výraznému zlepšení nedošlo. Proto utkání dopadlo jednoznačným vítězstvím soupeře 0:4 (0:2).

MFK Havířov B - MFK OKD Karviná C starší 7:1 (3:1)

Branka MFK OKD Karviná: 8. Kolek

Sestava MFK OKD Karviná: Kubica - Šťastný, Šipula, Koniuch (45. Kubačák), Petyniak (36. Konopka) - Iliadis, Derík, Vala (55. Barčák), Macko (23. Gašo) - Kolek, Sivák

Kvalitní výkon domácích a slabý výkon našich hráčů určil výsledek utkání. Mezi lepší hráče v dnešním zápase patřili Denis Kubica, Adam Šipula, Denis Iliadis a Radek Sivák.

MFK Havířov B - MFK OKD Karviná C mladší 5:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza - Čermák, Fojcik, Jung (53. Lotter), Nachtman (45. Gatnar) - Bystřický(40. Olšák), Gasior(45. Skalka), Molnári, Popek - Michalička, Kielkowski

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo