Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 2014

Tým U13 zaostával na podzim v kombinační hře

S podzimní částí soutěže nepanuje u žákovského týmu U13 taková spokojenost, jako v minulém roce. Proč? To prozrazuje ve svém hodnocení trenér tohoto týmu Zbyšek Gazda.

Pátá příčka s devětadvaceti body za devět výher, dvě remízy a tři porážky. To je podzimní součet žákovského týmu U13. Právě tento karvinský tým měl ve svém středu, respektive na hrotu útoku svého vůbec nejlepšího střelce. Lukáš Golasowski nastřílel v těchto čtrnácti utkáních 44 branek. Hned deset jich dal v utkání proti Šumperku. S velkým odstupem skončil na druhém místě s patnácti trefami Giacomo Corriero.

Ale v žákovské kopané nejde v první řadě o výsledky, ale spíše o předváděnou hru. Trenéra Gazdu bohužel neuspokojily zápasy se „slabšími“ týmy, které se pohybují ve spodní polovině tabulky. Podle kouče týmu U13 nebyli jeho svěřenci tak efektivní v proměňování šanci. „Ale nejvíc mi vadí to, že když jsme měli hrát víc kombinačně a soupeře rozebrat, tak se kluci dali na jednoduchou hru a unáhleně odevzdávali míč soupeři. Právě v těchto utkáních jsme oproti minulé sezóně zaostávali v kombinační hře,“ přiznal.

Naopak utkání s kvalitní sedmičkou (Sigma, Baník Ostrava, FM, Hlučín, Vítkovice, Opava) měla, nehledě na výsledek svou kvalitu. „Právě zápasy s těmito družstvy dávají klukům nejvíc. Musí totiž rychle reagovat na změnu rytmu a s míčem pracovat pod větším časoprostorovým tlakem. Některá utkání jsme zvládli velmi dobře a bylo vidět, že se kluci snaží do utkání přenášet naučené věci s tréninku,“ hodnotil trenér Zbyšek Gazda, který viděl velký rozdíl ve větší vyhranosti ostatních týmů.

Cíle pro zimní přípravné období jsou jasné. „Zlepšit spolupráci obranné a útočné fáze, ale i to, aby se tým i nadále zlepšoval v soubojích jeden na jednoho, což je podstatou hry,“ dodal na závěr Zbyšek Gazda a pochválil celý tým za přístup k tréninkovým jednotkám, který byl velmi dobrý a všem popřál ve škole i na hřišti hodně úspěchů.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo