Generální partner
Světlý režim
20. únor 2015

Leibl: Nějaká rada? Nebát se na kohokoliv zařvat

Dorost U19 začne zápasem v Plzni svou jarní pouť nejvyšší soutěží. Ústřední postavou týmu by měl být, stejně jako na podzim, kapitán Adam Leibl. Ten absolvoval zimní přípravu s A mužstvem. Znamená to tedy, že by mohl těžit ze zkušeností, které posbíral od mnohem zkušenějších borců.

Adame, máte za sebou vůbec první přípravu s A-mužstvem. Jak ji hodnotíte?

Jen pozitivně. Učil jsem se od borců s ligovými zkušenostmi, jako jsou Honza Trousil nebo Tomáš Janíček. Také se ukázalo, že se mám stále co učit a neustále makat. Důležitá je taky komunikace na hřišti. Kluci mi například říkali, že se vůbec nemám ze své pozice bát zařvat na kohokoliv ze spoluhráčů – ať už na kapitána Pavla Eismanna nebo na kohokoliv jiného. Jasně, jsou starší, ale na hřišti jsme jeden tým.

Jaká vůbec byla vaše první reakce, když jste se dozvěděl, že se máte na začátku ledna hlásit v týmu trenéra Webera?

Byl jsem mile potěšený a překvapený. Zároveň mi došlo, že asi něco ve mně je (úsměv). Přeci jen se nepoštěstí každému připravovat se s A-týmem. Myslím si, že zásadní roli v tom hrál povedený podzim v dorostenecké lize. Kdybychom byli někde na chvostu tabulky, tak bych ta šance třeba nemusela přijít.

Trenér Weber vám i dával během přípravných utkání hodně prostoru, navíc na dvou postech. Někdy jste hrál na pravé straně obrany, jindy zase na stoperu. Podobné to bylo i na podzim v dorostenecké lize. Kde vám to osobně vyhovuje víc?

Asi ve stoperské dvojici s někým. Ale najdou se zápasy, kdy se mi hraje lépe beku. To většinou v zápasech, kdy hodně útočíme a můžu si zaútočit také. To se pak toho moc na stoperu neděje (smích). A naopak, když hrajeme proti lepším týmům typu Sparty, Baníku, Sigmy apod., tak jsem raději na pozici stopera, protože můžu celou obranu dirigovat.

Během prvních zápasů v lednu na vás byla vidět velká nervozita. Bylo to tak?

Ano, byl jsem hodně nervózní. Přeci jen to pro mě byly první zápasy s tak zkušenými fotbalisty, jaké máme v kádru. Snažil jsem se, ale strach a respekt tam byl. Ale postupem času to bylo, myslím si, lepší.



Když byste měl porovnat přípravy pod trenérem Westem a Weberem, tak jaké jsou?

Ono to moc porovnávat nejde, protože v áčku jsme trénovali dvakrát denně zhruba 1,5 hodiny a v dorostu jsme měli jeden trénink denně tři hodiny. I s tím jsem se musel vyrovnat, že byl jeden trénink dopoledne a druhý ještě odpoledne. Ale každopádně těžší, náročnější a tvrdší byly tréninky v áčku. Tím samozřejmě neříkám, že u trenéra Westa jsou tréninky na pohodu, to určitě ne.

S áčkem jste neodjel na herní soustředění, protože devatenáctka startuje jarní část už v sobotu na půdě Plzně. Jaké to bylo vrátit se a zvyknout si na své vrstevníky?

Známe se dlouho, takže úplně bez problémů. Nic jsme nezapomněli, všechno klape.

Předpokládám, že na jaře byste chtěli navázat na vynikající podzim. Podaří se to? Přeci jen ty výsledky byly naprosto vynikající.

No doufejme. Jak už říkal trenér West – chtěli bychom se porvat o příčky nejvyšší. Ale musí nám nahrávat i okolnosti. Záležet bude na absencích, ať už kvůli zranění či nemocem anebo na tom, koho si ten trenér Weber vybere do áčka. Víme totiž, že pokud se nesejde naše kompletní jedenáctka, tak to jde vidět. Sám jsem také zvědavý, jak to bude vypadat bez Erika Puchla. Ale už na podzim jsme se v některých zápasech přesvědčili, že by to jít mohlo.

A otázka na závěr – budete i na jaře kapitánem staršího dorostu v nejvyšší soutěži?

Nemám žádné informace, že bych neměl být. Takže asi ano (úsměv).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905