Generální partner
Světlý režim
26. únor 2015

Z Hradce jsem chtěl odejít, přiznal Jaroslav Zelený

Záložník Jaroslav Zelený je zpátky mezi spoluhráči, se kterými si na podzim tak sedl. Zatímco v podzimní části tento dvaadvacetiletý fotbalista v Karviné pouze hostoval z Hradce Králové, tak v polovině února se definitivně stal na tři a půl roku hráčem MFK OKD.

S hradeckými Votroky začal zimní přípravu, zasáhl i do zápasů Tipsport ligy, ale nakonec skončil, kde si přál - v Karviné. „Sice to trvalo trochu déle, než jsem čekal, ale podařilo se,“ přiznal Jaroslav Zelený, který tak stihl s týmem odcestovat na herní soustředění.

Podle jeho slov se jednání dotáhla dva dny před odjezdem. „V sobotu už jsem věděl, že by to mělo klapnout a v pondělí jsme jeli. Zahrál jsem si oba zápasy, navíc celých devadesát minut, takže spokojenost,“ řekl po návratu do známé kabiny.

Tu našel v takřka nezměněném složení, což by měla být výhoda. „Podzim se nám vydařil a rádi bychom na něj navázali. To, že jsme zůstali pohromadě, je obrovská výhoda. Známe se a víme, co od sebe čekat. O to lépe se mi hrálo právě na soustředění. Nešel jsem do neznáma a jen jsme si s klukama oprášili spolupráci,“ těšilo Zeleného.

Takřka pět týdnů se Jaroslav Zelený připravoval ve svém mateřském klubu, kde odehrál několik zápasů včetně těch v Tipsport lize. „Na pravidelnou zápasovou zátěž si nemůžu stěžovat. Vlastně jsem zasáhl do všech utkání kromě snad posledních tří. V tu dobu jsem v Hradci řekl, že neprodloužím smlouvu a chtěl bych odejít. Kluci už navíc byli v takřka finální fázi přípravy na ligu,“ popisoval Zelený posledních několik dnů v Hradci Králové, kde se pak připravoval s juniorkou.



Na svých bývalých spoluhráčích během celé přípravy pozoroval, že se o záchranu v nejvyšší soutěži budou prát až do samotného konce. „Myslím, že to jasně předvedli o víkendu v Mladé Boleslavi. V poločase sice prohrávali o dvě branky, ale nakonec urvali bod za remízu. Kluci tam jsou v pohodě. Bohužel hlavní příčinou posledního místa je špatný vstup do sezóny. Kdyby dávali góly, mohli být úplně jinde,“ myslí si Jaroslav Zelený.

V Karviné bude mít královéhradecký odchovanec jiné starosti. Tým trenéra Jozefa Webera je pátý a chce se ještě v tabulce posunout. Důležité bude zvládnout úvodní kolo u posledního týmu soutěže z Kolína. „Určitě to nebude klíčový zápas, ale vždycky je lepší začít sezónu výhrou. Zvlášť u týmů, které jsou na tom hůř. Nebude to lehké, ale musíme to zvládnout a třeba nastartovat nějakou delší úspěšnou sérii,“ dodala závěrem karvinská posila.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo