Generální partner
Světlý režim
20. září 2009

Zavirovaná Karviná prohrála ve Vlašimi

Počítačovou terminologií z titulku se dá vystihnout momentální rozpoložení karvinského kádru. Fotbalisté MFK OKD odehráli sobotní duel ve Vlašimi v dezolátním zdravotním stavu.

„Téměř nikdy neobhajuji hráče ani se jich nezastávám, ale tentokrát na jejich obranu opravdu musím říci, že to měli ve Vlašimi těžké. Jen polovina byla zdravá, ostatní zbytek víkendu proleželi. Hráči se nám o přestávce střídali na záchodě, neboť je přepadla nějaká viróza. V tuto chvíli ani nevíme, zdali odehrajeme pohárový zápas proti Brnu. Vzhledem k této indispozici totiž silně uvažujeme o odložení duelu na neurčito,“ netvářil se nadšeně trenér karvinských fotbalistů Leoš Kalvoda, který s mužstvem zažil ve dvanáctitisícovém městečku v okrese Benešov již pátou porážku v soutěži. To je bilance, která zrovna nenadchne.

„Máte pravdu, těch bodů jsme měli mít daleko víc. Zase nám ale do toho promlouvají zranění, kromě toho jsme hráli pětkrát venku,“ upozornil Kalvoda. Tyto skutečnosti nejmenoval jako omluvu, nýbrž jako fakt.

Ve Vlašimi nastoupil jeho tým se sebezapřením. „Hráče trápila střevní chřipka už od sobotního rána a třeba brankáře Kafku již od pátku,“ poznamenal Kalvoda. Pozitivní skutečností byl návrat špílmachra Radka Slončíka do sestavy, naopak obranná čtveřice nastoupila v tomto složení vůbec poprvé. „To bylo na naší hře znát. Když pak musel ze hřiště odejít i nemocný Novák, odehrál zbytek zápasu na stoperu mladý Jursa,“ líčil nepříjemnosti se složením sestavy trenér Karviné.

V době, kdy byl na place právě Slončík, hýřil dle svého zvyku dobrými přihrávkami na oba útočníky. Ti však své šance nevyužili. „Jsem zklamán z jejich výkonu. Tentokrát si nemůžu brát servítky, protože jak Opic, tak Mišinský byli jedni z mála hráčů, kteří byli zdravotně fit, ovšem nebylo to vidět. V útoku jsme byli jaloví. Je velký rozdíl v naší hře doma a venku, kde vůbec nestřílíme branky. A když dáme tři, tak zase inkasujeme bůra jako v Jihlavě,“ rekapituloval (ne)produktivitu v útoku Kalvoda.

Podle něj to vypadá, jako by si hráči v utkáních na cizí půdě nevěřili. „Ovšem to na naše zkušené mužstvo vrhá špatný stín. Máme mančaft, který by se měl svou hrou prosadit doma i venku. Nechápu to,“ zlobil se Kalvoda, přestože v sobotu promluvily do hry i výše popsané skutečnosti.

Nicméně dosavadní bodová bilance Karviné je tristní. Tři výhry a pět proher. „Připomíná mi to podzim loňského roku. Zase nemáme ani jednu remízu, pořád sbíráme porážky, sem tam je proložíme výhrou. Přitom jsme mohli bodovat úplně v pohodě v Čáslavi, ve Zlíně i teď ve Vlašimi. Musíme se opravdu zlepšit,“ přemítal Kalvoda. Na druhou stranu se utěšuje tím, že je odehrána jen čtvrtina soutěže.

„A druhá liga je letos vyrovnanější než loni. Bodovat může každý s každým, neviděl bych vše tak černě. V tříbodovém systému je to otázka dvou zápasů,“ domnívá se Kalvoda.

Nyní se Karvinští upínají k nedělnímu duelu s vedoucím Ústím nad Labem. Loni tohoto soupeře dvakrát porazili. „Na to chceme také navázat. Každá série jednou končí a my pevně věříme, že v neděli u nás skončí ta ústecká. Vítězství už potřebujeme jako sůl,“ burcuje Leoš Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905