Generální partner
Světlý režim
3. březen 2015

Karvinské stopy v reprezentaci

Hned ve dvou reprezentačních kategoriích měl zastoupení Městský fotbalový klub Karviná. Na turnaji v La Manga se představil Erik Puchel a ve dvou přípravných zápasech ve Walesu Ondřej Lingr s Jiřím Ciupou.

U19 – La Manga

S definitivní platností čerstvého člena druholigového A-týmu čekal jeho druhý reprezentační sraz. Trenér národního týnu U19 Michal Petrouš jej společně s dalšími hráči nominoval na turnaj do Španělska, na kterém se kupodivu nepředstavil domácí tým, ale Portugalsko, Norsko a Slovensko.

Erik Puchel zasáhl do všech tří utkání (s Portugalskem 45 min., s Norskem 61 min. v základu a se Slovenskem 24 min.) a pomohl tak k celkovému prvenství na turnaji. Petrouš byl za triumf pochopitelně rád, ale nijak jej nepřeceňoval.

Na webu FAČR se také vyjádřil k nováčkům, mezi nimiž byl právě i Erik Puchel. „Měli jsme tady několik nových hráčů, které jsem samozřejmě znal z určitého sledování, ale dokud s nimi nemůžete pracovat osobně a nevidíte je v mezinárodní konfrontaci, tak je předčasné vynášet nějaké velké soudy. Obecně můžu po turnaji ale říci, že všichni tito nově povolaní jednoznačně obstáli, zaujali mě a řekli si o další šance. Zkrátka nám dali signál, že se s nimi musí počítat. Jsem tím velmi mile překvapen,“ řekl s tím, že po úspěšném turnaji má hodně zamotanou hlavu ohledně nominace s vyhlídkou na březnovou kvalifikaci.

U17 - Wales

V půlce února se reprezentace do 17 let vydala na Britské ostrovy k duelům proti stejně starým hráčům Walesu. Obě utkání, která oběma týmům posloužila jako generálka před březnovou kvalifikací, skončila smírně 1:1.

Brankář Jiří Ciupa odchytal první duel, záložník Ondřej Lingr se v obou zápasech objevil jako střídající hráč. V prvním utkání nastoupil v 57. minutě místo baníkovského Telnara a v odvetě nahradil v 67. minutě Sadílka ze Slovácka. Kouč Václav Černý nebyl spokojený s útočnou fází. „V té obranné jsme ještě nějakou kvalitu ukázali, ale v ofenzivě jsme nepřesvědčili. Pokud chceme uspět v kvalifikaci, je před námi hodně práce. Už při lednovém turnaji v Bělorusku jsme v útočné fázi nehráli dobře, teď jsme zkusili nové hráče a bylo to podobné,“ prohlásil pro svazový web.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo