Generální partner
Světlý režim
5. březen 2015

Už se těšíme, říká před startem kapitán Eismann

Už v neděli na půdě Kolína rozehrají svěřenci Jozefa Webera jarní část soutěže, která bude čítat dohromady 14 duelů. S Pavlem Eismannem jsme probrali zimní přípravu a prvního soupeře.

Podle kapitána Karviné nehraje vůbec roli, že se začíná venku u nejhoršího týmu soutěže. „Chceme bodovat respektive vyhrávat v každém zápase. Opravu není podstatné, jestli začínáme u vedoucího či posledního týmu soutěže,“ nedělá si před zápasem starosti.

Každopádně se Karvinští už na podzim přesvědčili, že v soutěži není slabých týmů. Vždyť Kolín držel až do 89. minuty bezbrankové skóre. Až poté Lukáš Budínský proměnil penaltu a zajistil domácímu týmu tři body za hubenou výhru. „To je sice pravda, ale v průběhu celého duelu jsme měli dost šancí ke skórování. Ten zápas jsme si udělali těžký sami,“ poznamenal trefně Pavel Eismann.

Ten za velkou výhodu považuje skutečnost, že v generálce s Třincem si mohl společně se spoluhráči otestovat přírodní pažit. „Všichni počítáme s tím, že terén bude podobný tomu v Polsku, kde jsme odehráli vítěznou generálku. To znamená velmi těžký. Řekl bych, že to bude hodně bojovné a náročné utkání, žádná snadná práce,“ myslí si.

Sedmatřicet vstřelených gólů ve dvanácti přípravných zápasech budí respekt. Navíc v takto vyrovnané soutěži může každá zahozená šance mrzet. „V přípravných zápasech jsme solidně řešili přechodovou fázi a můžeme si říct, že jsme silní směrem dopředu. Snad to budeme potvrzovat i v ostrých zápasech. Je pravdou, že umělka je sama o sobě rychlejší, ale máme ofenzivní mužstvo. Proto obecně v našich zápasech padalo hodně branek,“ dodal Eismann s tím, že udržení podzimního kádru bude na jaře velkou výhodou. „Noví i staronoví kluci zapadli do kabiny velmi dobře. V ničem není problém. Kabina je v pohodě a těšíme se, až to v neděli pro nás konečně začne,“ zakončil.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo