Generální partner
Světlý režim
7. březen 2015

Karviná míří k poslednímu, jede do Kolína

Povinnost velí vyhrát, ale snadné to rozhodně nebude. Karvinští otevřou jaro zápasem u beznadějně posledního nováčka soutěže v neděli odpoledne.

Všemi očekávaný start jarní části Fotbalové národní ligy je tady. Svěřenci Jozefa Webera cestují do středních Čech, kde na ně bude čekat Kolín s novým trenérem a obměněným kádrem, který například posílil Michal Skwarczek. Ano, ten Skwarczek, který na podzim hájil karvinské barvy. Trenér Weber ani samotní hráči nečekají snadný duel. „Kolín před zimu obměnil kádr, mají nového trenéra. Nečekám jednoduchý zápas, bude to velmi náročná prověrka na těžkém terénu,“ tuší Weber.

Jak hráči vnímají skutečnost, že zahajují jaro u posledního týmu soutěže a všeobecně se očekává snadné vítězství? „Ono je v podstatě jedno proti komu začínáte,“ řekl kapitán Pavel Eismann. Podobného názoru je i nový trenér Kolína Ladislav Bobek. „Nemůžeme si vybírat. Jsme poslední a je opravdu jedno, jestli hrajeme proti prvnímu, pátému či desátému týmu. Čeká nás čtrnáct kol a my se to pokusíme všem soupeřům ztížit,“ má jasno Bobek, který má k dispozici kádr hráčů bez větších zkušeností. „Ty se zkušenostmi je v naší situaci problém tady dostat,“ pokrčil rameny.



Kádr Kolína není na rozdíl od Karviné příliš široký. Většinu hráčů získali Středočeši na hostování z okolních klubů. Možnou vzpruhou jsou poslední tři přípravné duely, které Kolín vyhrál. Tyto výhry však v Kolíně nepřeceňují. „FNL je úplně něco jiného. Ale ano, na hráčích byly vidět náznaky zlepšení. Teď je otázkou, zda a za jak dlouho si na sebe kluci zvyknou a jak budou na soutěž stačit,“ doplnil šéf kolínské lavičky.

Podzimní zápas nabídl zajímavý průběh, kdy Karvinští rozhodli o výhře až v předposlední minutě díky proměněné penaltě Lukáše Budínského. „Zápas jsme si sami udělali těžkým. Šancí jsme měli dost,“ vzpomněl si kapitán Eismann. „V neděli nás čeká mladý, agresivní, snaživý a běhavý tým. Všichni se ale už těšíme,“ dodal Jozef Weber.

Utkání 17. kola Fotbalové národní ligy FK Kolín – MFK OKD Karviná startuje v den svátku MDŽ v neděli 8. března ve 14:30 hodin. Hlavním rozhodčím tohoto zápasu bude pan Jiří Houdek, kterému budou na čarách asistovat kolegové Hock a Hrabovský. Textový on-line přenos bude možno sledovat ZDE.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo