Generální partner
Světlý režim
15. září 2009

Dorostenci MFK OKD zvládli stěžejní utkání

První ze tří klíčových utkání v soutěži karvinští fotbaloví dorostenci MFK OKD zvládli. To druhé je čeká vzápětí na hřišti nebezpečného Přerova.

Mladí fotbalisté MFK kategorie U 19 v sobotním dopoledni zdolali doma HFK Olomouc, který je jedním ze tří největších soupeřů Karviné v boji o postup do Moravskoslezskéligy dorostu.

„Ta soutěž je dlouhá a nevyzpytatelná. Ano, vyhráli jsme, ale je to jen jeden krok z mnoha,“ nepropadal euforickému nadšení pár minut po vítězném zápase Čestmír Kročil, hlavní osoba, zodpovědná za výsledky družstva.

„Teď jedeme do Přerova, který je velmi silný, obral i HFK Olomouc, a pak do Fulneku, od kterého vůbec nevíme, co čekat. Stěžejní souboj nás pak čeká koncem října v Opavě,“ vyjmenoval zásadní podzimní duely trenér týmu.

Jeho svěřenci si v posledním kole poradili s nebezpečnými Hanáky, když přehrávali soupeře rychlostí a důrazem ve středu hřiště a v koncovce. „I když i ta koncovka mohla být veselejší. Navíc jsme dostali v závěru zbytečný gól, který nám může uškodit. Počítá se každá branka,“ upozornil Kročil, čímž našel na výkonu svých svěřenců malé pihy na kráse.

Jeho tým v divizi dosud neztratil ani bod a soupeře výrazně přehrává. „Nálepce favorita soutěže se neubráníme. Naší snahou je jít pečlivě zápas od zápasu, na každého soupeře se připravit a pak jeho přednosti eliminovat. Chceme se prosadit naší hrou, kvalitu na to máme,“ předložil jednoduchý recept jak vítězit, karvinský mládežnický kouč.

Na otázku, zdali na hráče dopadá tlak z nutnosti postupu, měl výstižnou odpověď. „Jistěže ten tlak tady je, ale my se ho snažíme nevnímat. Nač kluky vystavovat zbytečnému stresu? Jde hlavně o to, abychom byli skvělá parta, aby na tréninku probíhaly legrácky a aby si to kluci užili. Když se to vezme kolem a kolem, o to přece v mládežnickém fotbale jde,“ odpověděl Kročil.

Ten si posteskl jedině nad tím, že mu kvůli zranění schází dva obránci základní sestavy Ševčík a Sznapka, které asi nebude moci na podzim vůbec využít. „Je to škoda, byli bychom s nimi silnější, ale nedá se nic dělat. Pracujeme dál,“ povzbuzoval svůj tým Čestmír Kročil.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo