Generální partner
Světlý režim
16. květen 2015

Karviná veze zasloužený bod z Olomouce!

Krásný stadion, krásné počasí, nadějné vedení a nakonec bod! Karvinští odehráli v srdci Hané sympatický zápas, za který si bodík určitě zasloužili. O vyrovnání se zasloužil minutu před koncem Erik Puchel.
SK Sigma Olomouc
sobota 16.5.2015
2:2
(1:1)

Diváci: 1826
MFK Karviná
Reichl – Hála, Bystroň, Rajnoch, Javůrek – Navrátil (82. Schulmeister), Plšek, Cana (62. Houska), Ordoš (69. Zahradníček), Petr – Vašíček.
Pindroch - Růžička, Kubista, Jovanović, Eismann - Tarczal (72. Urgela), Janíček (86. Hatok) - Fiala, Daníček, Knötig (62. Puchel) - Juřena.
Branky: 21. Plšek, 58. Vašíček - 15. Fiala, 90. Puchel
ŽK: Cana - Janíček, Jovanović
Rozhodčí: Ardeleánu – Hrabovský, Melichar

Komentář

Avizované změny v sestavě u lídra soutěže, který už má zajištěný postup do Synot ligy, přišly. Trenér Weber dal příležitost od začátku Tomáši Knötigovi (místo Puchla) a Danielu Tarczalovi. Útočník Urgela zůstal jen na lavičce a jeho místo zaujal Václav Juřena. Karvinští byli prvních patnáct minut jednoznačně lepší. V první obří šanci se ocitl po pěkné akci Knötig, ale Reichla v domácí bráně nepřekonal.

Za dvě minuty celý stadion ztichl, neboť po Rajnochově hlavičce nikam se míče zmocnil Matěj Fiala, namířil si to k domácí bráně a tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a poslal hosty do vedení. Až po tomto okamžiku se Sigma probrala a za šest minut bylo vyrovnáno. Na konci akce, kdy se nejprve Vašíček zbavil vlevo Růžičky i Kubisty a odcentroval, byl hlavičkující Plšek – Pindroch neměl šanci. Sigma byla i nadále při chuti a hned z dalšího útoku dopravila míč do sítě podruhé. Naštěstí pro Karvinou z ofsajdu.

Ve zbývající části prvního dějství už byla Sigma opticky lepší, ale do vyložené šance se stejně jako Karvinští už nedostala. Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky byl vyrovnaný, jenže gólová radost byla krátce před hodinou hry u domácích hráčů. Hála se prodral do vápna, nahrál Vašíčkovi. Toho hostující hráči neubránili a míč skončil v síti. Pro Vašíčka to byla už 13. trefa v sezóně.

Po hodině hry to zkoušel z pětadvaceti metrů Juřena, ale nezamířil přesně. Na tribunách Androva stadionu to však jen zahučelo. Sigma si v dalším průběhu hry vedení zkušeně hlídala, ale zápas do vítězného konce nedotáhla. V závěru hosté moc stáli o vyrovnání, byl na nich znát větší hlad a touha. Bomba slabší levou nohou Jana Růžičky tři minuty před koncem rozhodně stála za to, ale brankou ještě neskončila. Jenže za pár chvil se míč pohyboval v domácím vápně a Erik Puchel ranou z první zamířil přesně. Bod je zcela zasloužený.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Leoš Kalvoda: „Zápas byl z naší strany ovlivněn středeční oslavou postupu. Karviná byla živější a asi zaslouženě vyrovnala. Ale samozřejmě mě mrzí, že jsme o výhru přišli v poslední minutě."

Hostující trenér Jozef Weber: „Klukům v kabině jsem hned po zápase řekl, že kdyby nevyrovnali, tak bych byl zklamaný. Minimálně ten bodík jsme si určitě zasloužili. Kombinačně i herně jsme zápas zvládli, bylo vidět, že chceme vyhrát. Bod ze Sigmy je velmi cenný a navíc až do posledního kola můžeme bojovat o první pětku."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo