Generální partner
Světlý režim
23. srpen 2009

Přesně po roce výhra nad Mostem

Druholigoví fotbalisté Karviné vyhráli 23. srpna 2008 nad Mostem 2:0. V neděli, čili na den přesně po 365 dnech, vyhráli nad Mostem rovnou 4:0. Hosty tak čekala neveselá sedmihodinová štreka zpět domů.

Před zápasem uctili hráči i diváci památku věrného karvinského fandy a dlouholetého kronikáře karvinské fotbalové historie Aloise Paliana (nikoli Pelikána, jak uvedl hlasatel), jenž v pátek bohužel skonal po těžké nemoci. Nejspíš i jemu chtěli karvinští hráči poslat do nebe pozdrav v podobě vítězství.

První šance zápasu také náležela jim. Mišinský se v 7. minutě opřel do míče a přinutil brankáře Šavola vytlačit balon na roh. Hosté ale také hrozili. V 11. minutě podnikli pěknou akci a na jejím konci mohli skórovat. Stačilo jen dvakrát přeběhnout míč a Oboya byl sám dva metry za malým vápnem. Měl ovšem tu smůlu, že pravou nohu má jen na opírání. Je totiž levák, takže jeho střelu ze sedmi metrů gólman Kafka kryl a poté následoval osvobozující odkop.

Tlačila ovšem spíše Karviná a 17. minuta přinesla hned dva okamžiky, které si zasloužily přívlastek gólové. Po Jursově centru se do hlavičky nádherně položil Opic, ale Šavol jeho pokus vyškrábl zázračně z růžku brány na roh. Hned po něm předvedl znovu parádní zákrok, když zlikvidoval i hlavičku Čemana.

Ve 24. minutě už udeřilo. Opic se po Pavlíkově přihrávce zmocnil míče, pěkně s ním prošel přes tři protihráče a mezi klubkem těl vystřelil k tyči – 1:0.

Také v další brankové akci měl prsty Opic. Po autovém vhazování udržel proti přesile míč, rozehrál do strany na Milosavljeva, ten nádherně odcentroval a volný Hoffmann pohodlně skóroval do prázdné brány. Ještě předtím než vystřídal pro zranění. U tohoto gólu zaváhal gólman Šavol, neboť podběhl centr Milosavljeva a gólová pojistka tak nese jeho podpis. „Tak jak nás předtím podržel, tak teď zaváhal,“ pokáral jej trenér Mostu Jorge Aňon.

Ve 35. minutě odmítl korekci skóre mostecký Andrei, na něhož zívala odkrytá brána, ale byla z toho jen tyčka.

Proto znovu skórovali domácí. Přímý kop Opice proletěl zdí a míči v cestě nezabránil ani u tyče (ne)zasahující Šavol.

Požitek z pěkného fotbalu kazil divákům v levé části tribuny jen všudypřítomný štiplavý kouř, hrnoucí se do ochozů ze stánku s párky.

Ve druhé půli se hrálo na údržbu výsledku a hra upadla do průměrné šedi. Zaděláno na hattrick měl v 83. minutě Opic, trefil míč ve skluzu, ale radost mu překazil Šavol.

V nastavení se pak do míče opřel Mišinský a jeho rána skončila za zády Šavola, který neměl díky teči Grečiška nárok zasáhnout – 4:0.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo