Generální partner
Světlý režim
15. srpen 2009

Skvěle hrající Mišinský rozhodl zápas

Historie se opakuje. Fotbalisté Karviné zaznamenali letos ve druhé lize první výhru a stejně jako loni v Ústí se tak stalo ve 3. kole soutěže.

Tříbodový zisk přišel překvapivě na pražské Julisce, kde se loni podařilo bodovat jen čtyřem týmům a naplno jen pražským Bohemians. Přesně po roce přišla pro Duklu další domácí porážka.

Pokud chtěli Karvinští bodovat, a to nejen, že chtěli, ale už i nutně potřebovali, tak museli podat naprosto maximální výkon. „Rozhodně se musel změnit přístup. To je vždy základ. Třeba v Čáslavi jsme hráli také dobře, ale neproměňovali jsme šance. Zápas s Hradcem byl o hodně horší. Teď se to zase zlepšilo,“ rekapituloval kouč karvinského mužstva Leoš Kalvoda dosavadní duely.

Jeho tým se musel připravit na nebezpečného forvarda Chigoua, ovšem toho Karvinští naprosto vymazali ze hřiště. Nakonec Kamerunec v domácích barvách musel střídat.

Zato jiný Kamerunec na hřišti – karvinský Tchami, podal velmi dobrý výkon. Za poslední tři měsíce udělal výrazný herní pokrok. Zřejmě potřeboval delší čas na adaptaci. „Christian se v poslední době velmi zlepšil. Byl zvyklý hrát jen dopředu, moc se nevracel, ale teď odvádí dobrou práci v ofenzivě a také vypomáhá obraně. Proto hraje v základu,“ pochválil karvinského záložníka trenér Kalvoda.

Celý tým si podle něj vysloužil za poctivou defenzivu pochvalu. „Nejen obranná čtyřka, do které se nám vrátil Hoffmann, jehož přínos mužstvu byl značný, kromě obranné i v útočné fázi. Hrál opravdu výborně. Celý tým bránil koncentrovaně,“ podotkl Kalvoda.

U své jedenáctky vyzdvihl hlavně zodpovědnost, což byl zásadní rozdíl oproti utkání s Hradcem. A hned se dostavil výsledek. O poločase vládla v kabině Karviné skvělá a bojovná nálada. Domácí Dukla se totiž nedostala do jediné pořádné šance, zato hosté měli hned tři.

Nejprve Mišinský zkoušel přehodit gólmana Jakubova, jenž dostal mezi tyčemi překvapivě přednost před zkušeným Svobodou, ale míči se do cesty postavilo břevno. Pak proletěl vápnem centr Staše, na balon nikdo z Karvinských nedosáhl. Nakonec se po rohu prosadil nikým neatakovaný Mišinský a hlavičkou rozhodl utkání.

„To byla naše největší chyba. Na tréninku jsme si ukazovali, jak bránit standardky soupeře, ale pak zůstane Mišinský neobsazen,“ zlobil se na své hráče trenér Dukly Günter Bittengel.

Jeho protějšek Leoš Kalvoda byl ve zcela opačném rozpoložení. „Nerad hodnotím individuality, ale Mišinský odehrál skvělý zápas. Pohyboval se ve správných prostorech, hodně toho odvedl pro mužstvo, dostal se do šancí a jednu proměnil,“ chválil karvinského útočníka Kalvoda.

Karvinští před druhou půlí cítili, že když vytrvají ve svém úsilí a budou v nadsázce potit krev, musí se úspěch dostavit. Tak se i stalo. Obětavost při bránění, znovu koncentrovaný a zodpovědný výkon v defenzivě bez zbytečných hrubek měl za následek jedinou šanci Dukly. To když se řítil na brankáře Kafku právě Chigou. V takovém případě je poslední instancí mužstva právě kvalitní gólman a Karvinští jej mezi tyčemi mají. Kafka gólovou střelu Chigoua vytěsnil a udržel příznivý stav pro svůj tým.

Jeho spoluhráči navíc po další standardce doráželi míč do tyče. Na opačné straně pak ve své příležitosti neuspěl ani Svatonský a zbytek utkání už si Karvinští pohlídali. Z Prahy tak vezou cenné tři bodíky.

„Je to velká psychická vzpruha. Vyhrát na Dukle se nepovede jen tak někomu. Já jsem ale kvalitě našeho kádru věřil. Když budou hráči takto přistupovat ke všem zápasům, odevzdají na hřišti vše, včetně maximálního nasazení a bojovnosti, tak bodovat budeme. Zodpovědný přístup je základ, dnes to hráči splnili a přesvědčili se, že s tímhle mohou uspět kdekoliv a kdykoliv,“ byl spokojen s první výhrou v soutěži trenér Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905