Generální partner
Světlý režim
9. říjen 2009

Brno z kola ven, hurá na Slavii

Fotbalisté druholigové Karviné vyřadili ve 3. kole domácího poháru s názvem Ondrášovka cup ligové Brno a v osmifinále se utkají dvoukolově s pražskou Slavií.

První poločas se dá shrnout do těchto slov: Nuda v Brně. Pardon v Karviné. Slabší soupeř se v Karviné v letošní sezoně ještě nepředstavil.

Úvodní minuty, to byla vyloženě oťukávaná. Žádný z týmů nechtěl vzadu udělat chybu. První velkou možnost vymyslel Ficek pro Mišinského, ten ale nezpracoval ideálně míč a pak už se mu pod nohy přimotal skluzující Križko.

Pak se Mišinský znovu prodíral do šance, ale zase si s balonem moc nerozuměl a ve 23. minutě nevyzrál karvinský forvard dotřetice ani na Dřížďala.

Brňané se v první půlhodině vyloženě hledali. Jejich jediným ohrožením Kučerovy brány bylo cosi jako závar ve vápně, pokud se to takto dá nazvat. Jinak nevymysleli absolutně nic.

Ve 31. minutě rozehrál Slončík trestný kop na Hoffmanna, jeho projektil prosvištěl dva metry vedle.

Ve 39. minutě zničehonic uhodilo. Lira našel přesným pasem Doška, který mezi oběma stopery zkušeně hlavou zakončil – 0:1.

Nástup do druhé půle vyšel Karviné báječně. Pontus si povodil téměř celou obranu Brna, která nejspíš ještě zařezávala v kabinách, a přehodil vyběhnuvšího Doležala – 1:1.

Druhé dějství už sneslo přísnější měřítka. Oba týmy ožily, výrazně přidaly na tempu, hlavně tedy hosté, a předváděly přímočaré akce i pěkné kombinace.

Více ze hry i větší šance však měla překvapivě druholigová Karviná.

Její hráč Opic v 55. minutě levačkou těsně minul Doležalovu branku, Brňané se pokoušeli odpovědět Poláchem, jehož přímák vykryl jistý Kučera.

Na opačné straně předvedli skvělou výměnu míče Opic s Pontusem, ale akce gólem neskončila.

V 65. minutě poslal Opic do jasné tutovky Tchamiho, ten se ale zamotal s balonem a byl z toho jen roh.

Hosté se snažili o zteč domácí branky, ale finální fáze jim moc nešla. Buď pálili vedle, a to poměrně hodně, nebo se sami vytlačovali z palebné pozice.

Čtyři minuty před koncem vyslal na Kučeru štiplavou ránu Polách, Kučera tým podržel. Z následného rohu střílel vedle Michna.

Zápas nakonec dospěl k penaltovému rozstřelu, v němž se mýlil pouze brněnský Lira /překopl bránu) a domácí tak postoupili do dalšího kola.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo