Generální partner
Světlý režim
9. říjen 2009

Tomáš Kučera: Lira už asi neviděl

Druholigoví fotbalisté MFK OKD Karviná mají za sebou čtvrteční úspěch v Ondrášovka cupu, kde za sebou nechali ligové Brno. Po penaltách postoupili do osmifinále.

Spolehlivým výkonem se v utkání uvedl slovenský gólman MFK OKD Tomáš Kučera, v letošní sezoně až dvojka za Jakubem Kafkou. Ačkoliv se v penaltovém rozstřelu nemusel blýsknout žádným povedeným zákrokem, radoval se společně se spoluhráči ze zaslouženého postupu. Ti si z něj po utkání dělali legraci, že teď bude muset vysvětlovat, jak to že je za hrdinu, když nechytil žádnou penaltu.

Co byste jim na to řekl?
Řekl bych jim, že není důležité penaltu chytit. Důležité je, aby ji soupeř nedal. A mně se Liru, který neproměnil poslední penaltu, podařilo znervóznit (smích).

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do brány?
Bylo to dané už dva dny předem. Připravoval jsem se na to, že půjdu do hry od začátku.

A jak se vám chytalo?
Celkem v pohodě. Musím ocenit kluky v obraně, že Brno nepouštěli do žádných nebezpečných akcí. Takové ty střely z dálky nebo střední vzdálenosti jsem vyřešil.

A bravurně jste také chytil dva pokusy Doška a Polácha z přímého kopu.
Ten Poláchův přímák byl nepříjemný. Podvědomě jsem ale čekal, že půjde do pravého dolního rohu. On to kopl přesně, naštěstí jsem tam byl včas. Dobré tušení jsem měl i při té předchozí střele, ostatní rány Brňanů byly spíš nepřesné.

Při penaltách už se pomalu smrákalo. To asi nejsou pro gólmana ideální podmínky, viďte?
To tedy ne, už ke konci zápasu bylo šero. Naštěstí jsem viděl lépe než Lira z Brna, který naši branku překopl (smích).

Je to pro vás největší pohárový úspěch?
Počkejte, musím si vybavit, jestli jsem na Slovensku nedosáhl něčeho podobného. Ale ne, nedosáhl. Tohle je největší úspěch, navíc, když teď budeme hrát proti mistrovské Slavii. Sice ještě nevíme kdy, ale hrozně se těšíme.

To bude asi velký svátek, že?
Bezesporu. Zahrát si proti mistrovi, který navíc není v nijaké oslnivé formě. Proto budeme chtít uspět. Možná je výhoda, že začneme doma. Mohlo by přijít hodně diváků. Kdybychom jeli do Prahy a dostali třeba trojku nebo čtyřku, pak bychom to už měli doma hodně složité.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo