Generální partner
Světlý režim
25. září 2015

Nejlepší útoky proti sobě, Karviná-Třinec (so,16.30)

Hornicko-hutnické derby nabídne 8. kolo Fotbalové národní ligy. Karvinští mají nejlepší útok, obranu, střelce i brankáře. Proti nim se postaví šestý Třinec s druhou nejlepší ofenzivou.
Těžký a rozhodně vyrovnanější duel, než proti Českým Budějovicím, očekávají karvinští fotbalisté včetně trenéra Jozefa Webera. „S ohledem na zápasy z loňské sezóny, které jsme ale zvládli, nás nečeká nic lehkého. Bude to dramatické a vyhecované utkání,“ myslí si karvinský kouč.

Domácí se vezou na vítězné vlně a neradi by si ji pokazili zrovna v takovém atraktivním zápase. „Navíc máme skvělou bilanci právě v derby s okolními kluby. Víme, že každá série jednou skončí a navíc je těžké potvrzovat vysokou výhru hned další týden opět na domácím hřišti, ale rádi bychom tu naši sérii ještě prodloužili,“ usmál se Weber. Nový muž v karvinské sestavě Jan Šisler to vidí stejně. „Sobotní zápas bychom měli zvládnout a potvrdit tak tři body s Českými Budějovicemi,“ doplnil.

Třinec zahájil sezónu vysokou výhrou nad béčkem Sigmy, ale v dalších zápasech to nebylo úplně ideální. Jenže v posledních dvou vystrčil růžky, a to pořádně. Nejprve vyhrál v Opavě a následně tuto výhru potvrdil doma s Vlašimí, což svěřence kouče Radima Nečase katapultovalo na šestou pozici! „Víme o tom, vždyť už je na jejich hře vidět trenérův rukopis. Jsou fotbalovější, nebezpečnější směrem dopředu a mají dobré standardní situace,“ shrnul Jozef Weber. 

Pikantní bude utkání pro Tomáše Knötiga, který je v Třinci na hostování právě z Karviné. Pokud nastoupím, tak to bude proti Karviné úplně poprvé. Moc se těším,“ řekl fotbalista, který se dává v Třinci do herní pohody po těžkém zranění kolena. Třinec v Karviné ještě nikdy nebodoval, naposledy na Kovoně prohrál v listopadu minulého roku 1:3.

Utkání 8. kola Fotbalové národní ligy MFK OKD Karviná - FK Fotbal Třinec startuje v SC Kovona v sobotu 26. září v 16:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Karel Hrubeš, kterému budou na čarách asistovat kolegové Nádvorník a Fišer.

V poločase proběhne soutěž ve střelbě na přesnost z řad majitelů vylosovaných bulletinů - hrajeme o soudek piva, klubový dres a šálu. Cena zápasového zpravodaje je pouhých 10 Kč.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo