Generální partner
Světlý režim
31. leden 2016

Kapitán Eismann se ohlíží za lednovou přípravou

Nabírali kondici a sílu, odehráli pět utkání, rozloučili se s některými svými spoluhráči a naopak jiné přivítali. O rozmanitém prvním měsíci nového roku hovořil kapitán MFK OKD Karviná Pavel Eismann.

Pavle, máte za sebou náročný leden. Zkuste tento nejneoblíbenější měsíc fotbalisty zhodnotit?
Především byl hodně výživný a bude to tak pokračovat až do odjezdu na herní soustředění v půlce února. Ale jinak leden uběhl celkem rychle, jen v týdnu se to pokaždé táhlo, bylo hodně náročných tréninků na kondici i sílu.

Jak se vám trénovalo ve výkyvech počasí? Týden teploty nad nulou, pak deset dnů velké mrazy a následně zase počasí nad nulou. Co to dělá s tělem fotbalisty?
Myslím si, že jsme odolní a příliš to nevnímáme. Nějaký problém bych v tomto ohledu vůbec nehledal.

Výsledky přípravných zápasů prozatím nejsou úplně ideální. Souhlasíte?
Máte pravdu. Vyhráli jsme pouze jeden zápas z pěti a to je málo. Na druhou stranu je to zkreslené tím, že točíme velké množství hráčů, kumuluje se únava. Ale to je v přípravě normální.

Ani po jednom zápase jste z umělého trávníku prozatím neodcházeli s čistým štítem. To je velká změna oproti první půlce sezóny, že?
Bavíme se o tom, rozebíráme to. Góly převážně dostáváme po individuálních chybách, což je změna oproti podzimu. Samozřejmě v tom může hrát pokročilá část přípravy, ale je potřeba se na vrchol v podobě přípravného zápasu pořádně koncentrovat.

Z poloviny se vám rozpadla obranná čtyřka. Pryč jsou Jan Růžička a Mihailo Jovanović.
Je to fotbal. Vždycky musíte počítat s tím, že někdo může odejít a to se stalo. Teď je potřeba najít adekvátní náhrady, aby si všechno sedlo.

Trenér Weber v jednom rozhovoru zmínil, že jej mrzí zranění Pavla Dreksy s ohledem na spolupráci s testovaným Tomášem Peciarem. Vnímáte to podobně?
Snad to zranění Dreksiče nebude vážné. Ale máme ještě přes měsíc čas všechno vypilovat. Věřím, že na jarní start budeme stoprocentně připraveni. Stále jsme ve fázi hledání.

Jak do kolektivu zapadly dvě nové posily – Marek Janečka se Zbyňkem Pospěchem?
Úplně bez problémů. Oba to jsou zkušení borci, kteří nám určitě pomůžou. Marek by měl nastupovat na pravé straně obrany, má toho dost odkopáno. O Zbyňovi netřeba dlouho mluvit. Kvalitní útočník, který tady byl potřeba. Během podzimu jsme se na góly často nadřeli. Snad to bude na jaře lepší. Věříme, že pomůže a bude střílet důležité góly.

V přípravě se ve velmi dobrém světle ukazuje Erik Puchel.
To ano, přeci jen už je s námi přes dva roky. Pochopil spoustu věcí a pořád na sobě pracuje. Teď bude záležet jen na něm, aby se propracoval do základní sestavy. Potenciál na to rozhodně má.  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905