Generální partner
Světlý režim
29. říjen 2009

Osmnáctka v přestřelce udolala Porubu

Ve včerejších zápasech dorosteneckých a mládežnických družstev stojí za zmínku vítězství osmnáctky, která porazila divokým výsledkem Porubu 6:4. Přinášíme Vám výsledkový servis.

MFK OKD Karviná U18 - TJ VOKD Poruba 6:4 (2:3)

Sestava MFK OKD Karviná: 22. a 85. Beránek, 11. Stračánek, 46. Zahatlan, 75. Nowinski, 87. Mleziva

Branky MFK OKD Karviná: Stach - Papuga, Mleziva, Sznapka, Nowinski - Zahatlan, Lukosz (80. Mašlej), Stračánek (45. Graňák), Seget - Beránek, Otisk

Utkání jsme začali aktivně. Hra se odvíjela převážně na straně soupeře, který pod tlakem dělal chyby. První gól padl z penalty za faul na pronikajícího útočníka, druhý po chybě hostujícího brankáře, který při snaze odkopnout míč nastřelil Beránka, od kterého se míč odrazil do branky. Poté jsme nevyužili další dvě vyložené příležitosti, kterými jsme mohli zápas definitivně rozhodnout, a soupeř po náhodné akci a faulu před pokutovým územím, krásnou střelou snížil na rozdíl jedné branky. Od tohoto okamžiku se soupeř začal prosazovat, naši hráči se nedokázali prosadit a protivník do konce poločasu dvěma góly otočil výsledek ve svůj prospěch. Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou toto utkání rozhodnout ve svůj prospěch. Hned z prvního útoku jsme dokázali vyrovnat, ale soupeř nás opět potrestal ze standartní situace, kdy po dobře zahraném trestném kopu skóroval hlavou. Naše hráče to nezlomilo a pořád se snažili změnit vývoj utkání. To se povedlo po chybě hostujícího brankáře, který nejprve fauloval v pokutovém území Zahatlana a za následné protesty ho rozhodčí poslal předčasně do kabin. Pokutový kop s přehledem proměnil Nowinski a početní převahu jsme ve zbytku utkání využili ke vstřelení dalších dvou branek.

.

MFK OKD Karviná U16 - TJ VOKD Poruba 1:3

.

MFK OKD Karviná U15 - Fotbal Frýdek Místek 2:1 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 41. Kurušta, 44. Sivák

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Onderka, Frisch, Kloda, Berešík - Šlampiak, Wenglorz, Siekiera (62. Uher), Derík (55. Zielonka) - Kurušta (68. Gabrysiak), Kubiš (36. Sivák)

Utkání na těžkém terénu sice začali hosté lépe, byli fotbalovější, ale do vyložené šance se nedostali. Naopak na druhé straně mohl Kurušta po centru Berešíka skórovat, bohužel jeho hlavička jen olízla břevno. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji my a výsledkem byl vedoucí gól ve 41. minutě, kdy přihrávku Berešíka za obranu zužitkoval Kurušta. A když Sivák o tři minuty později proměnil přihrávku Siekiery v druhý gól, bylo o výsledku rozhodnuto. Hosté sice v 59. minutě snížili po trestném kopu, ale na vyrovnání už neměli. Kluci, tak získali zaslouženě 3 body.

.

Hájek a Synové - MFK OKD Karviná U14 1:0

.

MFK OKD Karviná U13 - Frýdek Místek 4:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 5. Malyjurek , 11. Putyera, 55. Popek, 57. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (30. Sliva) - Matějek (45. Čermák), Šiška, Ženíšek, Szkutek (40. Lichtblau) - Malyjurek, Hilbert (30. Kolek), Lingr, Putyera - Ligocký (40. Popek), Galusek (30. Řapek)

Utkání hrané na velmi těžkém terénu mělo velmi dobrou úroveň. Od první minuty jsme byli jasně lepší jak v útočné, tak i v obranné fázi. Vítězství je zasloužené. Potěšující je fakt, že jsme neinkasovali a konečně se prosadili i střelecky. Velmi dobrý výkon podali Malyjurek a Lingr.

.

Hájek a Synové - MFK OKD Karviná U12 0:4 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 37. a 40. Berešík , 33. Štěrba, 50. Michalidis

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Jóba, Pavlica, Poštulka, Hujo - Michalidis, Štěrba, Zeisberger, Špaček - Berešík, Valavačkovski (31. Tancoš)

Po celé utkání jsme soupeře tlačili, přehrávali, ale v prvním poločase bez efektivního zakončení. Protože nás trápí dlouhodobě "velká marodka" klíčových hráčů a v tomto zápase jsme měli pouze jednoho hráče na střídání, tak jsme v poločasové přestávce zásadním způsobem vyměnili hráče na postech a také jsme změnili rozestavení na 3-5-2. Výsledkem tohoto snažení bylo vstřelení branek ve 33., 37., 40. a 50. minutě zápasu a zaslouženě jsme utkání vyhráli.

.

MFK OKD Karviná C starší - TJ Inter Petrovice 1:2 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Kubica - Buchta (46. Jastrzembski), Šipula, Kyjonka, Iliadis (65. Hanák) - Dičík (56. Kendzior), Vala, Zielonka, Macko (41. Koniuch) - Iliadis, Kolek

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo