Generální partner
Světlý režim
2. duben 2016

Weber: Závěr první půle? Zásadní moment utkání

Bláznivý zápas na Střeleckém ostrově vítěze nepoznal, byť k blíže k třem bodům měli po většinu zápasu domácí. Karvinští však ukázali velkou morální sílu a dotáhli i dvoubrankové manko. Ostatně nejen o tom mluvil po utkání i hlavní trenér MFK OKD Karviná.

Trenére, zhodnoťte, prosím, tento bláznivý zápas?
Určitě dostál přívlastku aprílový. Lidé na stadionu viděli nadprůměrné druholigové utkání s osmi brankami. Náš výkon byl poznamenaný slabší první půlí, po změně stran už to bylo mnohem lepší, ale paradoxně jsme museli dohánět dvoubrankové manko. S blížícím se závěrem utkání jsme prostřídali, změnili rozestavení a dokázali jsme vydřít aspoň bod. Toho si velmi cením, protože kluci šli úplně na doraz.

Deset minut před koncem to nevypadalo vůbec dobře, prohrávali jste o dva góly. Věřil jste, že se s tím dá ještě něco dělat?
Ano, protože druhou půlku jsme si vytvořili dost šancí. Dařilo se nám ze stran a hlavně s příchodem Pospěcha jsme byli nebezpeční i v šestnáctce domácích. Škoda jen, že jsme čtvrtý gól vstřelili tak pozdě. Kdyby přišel dřív, tak ještě domácí pozlobíme. Ale na kdyby se nehraje, navíc jsme měli štěstí na konci první půle (úsměv).

Ano, přežili jste břevno Kaloda a hned za minutu Urgela vyrovnal. Ukázaly se tyto okamžiky jako klíčové?
Velmi důležitý moment. Domácí to trochu srazilo a my jsme na ně od začátku druhé půle vletěli. Vytvořili jsme si dvě dobré šance, ale zpět do reality nás vrátil Šimák.

Na hřišti soupeře jste vstřelili čtyři góly, přesto máte pouze bod. Není to skoro až hřích?
Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že v Budějovicích vstřelíme čtyři góly, tak bych si byl jistý, že vyhrajeme. Vždyť nás až do tohoto zápasu zdobila výborná defenziva. Ale určitě je dobře si to vybrat v jednom utkání, snad se s tím srovnáme a příště už to zase bude v pořádku.

O to víc jsou čtyři inkasované góly zvláštní v tom, že v základní sestavě se objevilo hned šest defenzivních fotbalistů.
To mělo své důvody, i když vymlouvat se na absence Šislera s Moravcem by nebylo vhodné. Zvažovali jsme nasazení ofenzivního Sandera Puriho, ale po příjezdu z reprezentačního srazu ve středu večer se cítil unavený. Samozřejmě jsme měli respekt i z domácího Kaloda se Šimákem. Ale souhlas, už dva góly do poločasu bylo na náš vkus až příliš.

Vypíchl byste z tohoto nadstandardního utkání nějaké hráče?
Z domácího mužstva určitě Kaloda s Šimákem. Když má Honza den, tak do druhé ligy nepatří, což byl přesně tento případ. Do 60. minuty jsme s ním měli velké problémy. Od nás pak Urgiho s Pospěchem, kteří se zásadně zasloužili o vyválčení jednoho bodu.

Právě Urgelu jste poslal na úkor Pospěcha od začátku a tento tah vám dokonale vyšel.
Říkal jsem, že oba nám ještě pomůžou a v pátek to byl přesně ten případ. Urgi to rozběhal a dal dva góly, Zbyňa tomu našemu tlaku ve druhé půli také hodně pomohl gólem a asistencí. V jiných zápasech to zase může být naopak. Pokud chceme být úspěšní a hrát nahoře, je potřeba mít dva kvalitní útočníky. Tentokrát to klaplo a do dalších zápasů se máme o co opřít. Také je to o tom, že budou muset zkousnout fakt, že ne vždycky budou na hřišti oba současně.

Nejlepší střelec minulé sezóny prokázal v tomto zápase velmi dobrý cit pro výběr místa, souhlasíte?
Stoprocentně. Před prvním gólem šel na první tyč a u druhého odvedl dobrou práci Pospěch a Urgi pouze číhal na dorážku. Tak to má přesně být. Oba se chovali přesně tak, jak se útočník má chovat.

Pamatujete si, kdy naposledy jste jako trenér se svým týmem dostal v jednom mistrovském zápase čtyři góly?
No, v Karviné určitě ne (smích). Takže to pak muselo být v sezóně 2013/2014 v Plzni, kde jsme s Bohemkou prohráli 0:5.

A víte, kdy Karviná naposledy dostala v ostrém zápase čtyři góly?
Ne.

Před dvěma lety symbolicky v Českých Budějovicích, ale s tím rozdílem, že tenkrát prohrála 0:4.
(smích) Zajímavé. My teď máme aspoň ten bod.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905