Generální partner
Světlý režim
7. červenec 2016

V blízkosti hvězd evropského fotbalu

Městský fotbalový klub Karviná měl svoje zastoupení na EURU ve Francii. Jedním ze dvou šťastlivců byl defenzivní hráč Jan Holzer, který pendluje mezi žákovskou patnáctkou a dorosteneckou šestnáctkou. V rozhovoru líčí své zážitky z Francie a tipuje i celkového vítěze...

Jak se mladší bratr baníkovského kapitána dostane až na takhle sledovanou akci?
Bylo to díky výhře v soutěži s Pepsi, do které se zapojil od taťky kamarád na Slovensku. A protože on nemá dítě ve věku 13-14 let, což bylo podmínkou, tak padla volba na mě. Jsem za to strašně rád, byl to neskutečný pocit a nepopsatelný zážitek. Se mnou tam odcestovali ještě další dva kluci a jedna holka ze Slovenska.

Bylo předem jasné, že budete jedním z vlajkonošů v utkání Slovensko-Anglie? A jak vůbec probíhaly přípravy na slavnostní nástup?
Všechny instrukce jsme měli předem v e-mailu. Na stadionu v Saint-Étienne jsme všechno nacvičovali od dopoledne. Samozřejmě večer při nástupu to byl obrovský rozdíl, takřka čtyřicet tisíc lidí řvalo a zpívalo. Anglických fanoušků tam bylo víc, po ceremoniálu jsme si šli normálně sednout na sedačky a celý zápas bedlivě sledovali. Atmosféra byla výborná, o což se starali samozřejmě fandové z kolébky fotbalu. Fakt skvělý zážitek.

Byla možnost prohodit v tunelu před nástupem pár slov s nějakými hráči? Byli ochotní nebo se už soustředili na samotný zápas?
Tak to byl také velký zážitek. Asi tři metry od nás byli všichni borci jako Rooney a spol., se všemi jsme si plácli, bylo to moc fajn.

Komu fandíte na Euru a kdo ho podle vás vyhraje?
Domácí Francii. Věřil jsem ale Anglii, že to dotáhne daleko. Naopak mě překvapil Island. Co se týče celkového vítěze, tak to vidím na Francii nebo Německo.

Co říct k českému a slovenskému národnímu týmu?
Naši hrozní, to je jasné. Slováci si myslím, že můžou být spokojení. Uhráli pěknou remízu právě s Anglií a v osmifinále na Německo už neměli.

Pojďme ještě k vám a vašim výkonům v klubu. Pendloval jste mezi staršími žáky a mladším dorostem, respektive jste se pro jarní část objevoval spíš o kategorii výš v týmu U16. 
No, taky nás moc nebylo (smích). Ale samozřejmě rozdíl mezi žákovským a dorosteneckým fotbalem je velký, hlavně v rychlosti. Snažil jsem se v týmu udržet, nakonec jsem nastupoval v základní sestavě, což bylo super a tímto musím poděkovat i trenéru Šulákovi.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo