Generální partner
Světlý režim
8. červenec 2016

První posilou je Tomáš Okleštěk!

Člen stříbrné party z MS do dvaceti let v Kanadě z roku 2007 je premiérovou posilou karvinského týmu před první sezónou v nejvyšší české fotbalové soutěži.

Ano, už je to tak! Tomáš Okleštěk se po třech týdnech přípravy stal první oficiálně potvrzenou novou tváří v dresu Karviné. „S Tomášem jsme se dohodli na dvouleté smlouvě,“ přiblížil sportovní manažer klubu Lubomír Vlk.

Ještě v květnu bojoval a snil o první lize se Znojmem, leč se mu to společně s jihomoravským celkem nepodařilo. V červnu se od prvního dne zapojil do přípravy a trenéry zaujal. „Jsem rád, že to takhle dopadlo. Těším se, že si opět zahraju naší nejvyšší soutěž. Zatím se v Karviné rozkoukávám, ale co se týče klubu a kluků v kabině, tak vše je v pohodě. Jsou spolu už delší čas pohromadě a je to znát,“ usmívá se Okleštěk.

Devětadvacetiletý rodák z Brna patří mezi ofenzivní záložníky s nespornou kvalitou. „Za dobu této přípravy mě přesvědčil. Věřím, že bude na sobě dál pracovat a hodně nám pomůže,“ podotkl spokojený kouč Karviné Jozef Weber. Okleštěk nastupuje na stejné pozici jako špílmachr a nejlepší střelec loňské sezóny Lukáš Budínský. „Pokud mě přesvědčí i ve chvílích, kdy nemáme balón, a mužstvu pomůžou při bránění, tak nevidím důvod, proč by spolu nemohli nastoupit. Je totiž jasné, že dopředu budou hodně platní,“ libuje si hlavní trenér MFK OKD.

Okleštěk tak vyměnil jih Moravy za Slezsko a věří, že se celému týmu bude dařit i v první lize, kterou si Karviná sportovní cestou vybojovala. „Karviná měla skvělé jaro a postup si zasloužila, vždyť na jaře ani jednou neprohrála. My jsme se Znojmem poztráceli pár bodů, ale nemyslím si, že jsme postup ztratili domácí vysokou porážkou 0:4 s Vlašimí. Je potřeba si přiznat, že týmy Karviné i Hradce Králové byly lepší,“ dodal sympaticky. Ať se daří!

Tomáš Okleštěk (21.2.1987)

S fotbalem začínal v Brně, kde se také narodil. V A-týmu Zbrojovky se poprvé objevil v roce 2006, o rok později získal s týmem do 20 let stříbro na MS v Kanadě. Figuroval také ve výběrech reprezentací U18 a U19. Druhou fotbalovou ligu si vyzkoušel v Čáslavi a ve Znojmě, se kterým ovšem také na jednu sezónu postoupil mezi tuzemskou elitu. První ligu kopal ještě za Zbrojovku a Jablonec, dohromady má na svém kontě 75 ligových startů a 6 gólů. Zkusil si také zahraniční angažmá v bulharském Perniku.   

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo