Generální partner
Světlý režim
13. červenec 2016

U19 v plné přípravě, o víkendu je Zlatý kahan

Právě probíhající domácí soustředění, tradiční mezinárodní turnaj, další tři přípravná utkání, dřina a zase dřina. To je ve zkratce program devatenáctky do startu ligové soutěže, která začne druhý srpnový víkend.

Nově se rodící tým koučů Petra Gibaly a Marka Bielana se poprvé sešel minulý týden, kdy hráči absolvovali fyzické a zátěžové testy pomocí fotobuněk a YO-YO test. Od tohoto pondělí se pak Karvinští připravují dohromady s hráči ostravského Baníku střídavě na Bažantnici a Kovoně v rámci soustředění. Trenér Gibala má prozatím k dispozici patnáctku hráčů. „Děláme na kondici i herních věcech. Kondiční silové věci dělají kluci s profíky Alešem Buzkem a Michalem Hrubým. V herních záležitostech, které samozřejmě vkládáme, je to ale také o kondici. Jde o klasické soustředění,“ vysvětlil Petr Gibala.

Vrcholem soustředění bude už 35. ročník turnaje Zlatý kahan, který se v termínu 16. a 17.7. uskuteční v Ostravě a Karviné. Zúčastněné týmy, za které nastoupí fotbalisté ročníku narození 1998 a mladší, budou rozděleny do dvou základních skupin po třech - ve skupině A hrané na Bazalech se během soboty utkají dorostenci Baníku se Senicí a Nitrou. Ve skupině B, kterou hostí Bažantnice, se proti sobě postaví domácí Karviná, Příbram a Dukla Banská Bystrica.

Do nedělní finálové skupiny, kterou hostí Bazaly, postupují vítězové jednotlivých skupin a lepší tým z druhého místa ze základních skupin. Body získané v základní skupině se přenášejí také do další fáze turnaje. Skupinu o umístění hostí areál Bažantnice. Hrací doba zápasů byla stanovena na 2x35 minut, střídá se hokejovým způsobem. 

V dalších třech týdnech přípravy přijdou na řadu kromě standardních tréninkových jednotek i klasické přípravné zápasy. „V sobotu 23. července hrajeme v Polsku s týmem GKS Tychy, v pátek 29. července přivítáme doma Ruch Chorzów a generálka na ligu proběhne 6. srpna v Opavě,“ dodal Gibala s tím, že v prvním ligovém kole si los s Karvinou a Baníkem trochu „zašpásoval“, jelikož hned na úvod dojde na vzájemný duel o první body.  

Program "karvinské" skupiny Zlatého kahanu

sobota

9:30 Karviná - Banská Bystrica

11:30 Karviná - Příbram

16:00 Příbram - Banská Bystrica

neděle

o konečné umístění (8:30, 10:30, 12:30)

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo