Generální partner
Světlý režim
18. říjen 2016

Juniorka vyhrála v Příbrami, rozhodl Řapek

Po domácí porážce s Brnem si svěřenci Petra Samce zvedli náladu v Příbrami. U posledního týmu soutěže zvítězili 2:1 a rázem se vyhoupli na páté místo. Naopak Příbram ukotvili na dně tabulky.
FK Viagem Příbram
pondělí 17.10.2016
1:2
(1:1)

Diváci: 20
MFK Karviná
Šrom - Putyera, Toml, Plesník, Jakubov - Sas, Dendis (78. Tomšů), Smrž (89. Novák), Karčmář, Kania (60. Nimely) - Macej (68. Řapek).
Branky: 36. Šrain - 9. Sas, 78. Řapek
ŽK: Moravec - Plesník, Dendis
Rozhodčí: Matějček

Komentář

Průběh utkání neodpovídal postavení domácího týmu v tabulce, který si v obraně pomohl posilami z A-týmu. Karvinští dorazili do Příbrami s posilami v podobě gólmana Vojtěcha Šroma, stopera Martina Tomla a záložníka Vojtěcha Smrže. Vstup do utkání měl hostující tým výborný. Po hezkém sólu přes půl hřiště se přesnou ranou k tyči ze střední vzdálenosti prosadil Ostap Sas a Karviná od deváté minuty vedla.

Následovalo trochu polevení, příbramští hráči toho začali postupně využívat a nakonec se radovali devět minut před přestávkou z vyrovnání. Střelou uvnitř pokutového území se prosadil Šrain. Krátce před tím měl co dělat s pokusem jednoho z domácích hráčů brankář Šrom, ale míč s obtížemi vyrazil na roh.

Ve druhé půli byla obdobná, více na míči bylo domácí, ale do žádných větších šancí se Příbram nedostala – až na jednu výjimku. Důležitým momentem byl výborný zákrok Vojtěcha Šroma po propadlém míči za obranu, kdy se domácí hráč řítil sám na karvinského strážce svatyně. „Upřímně říkám, že jsem měl před zápasem trochu strach, jelikož dlouho nechytal, což je pro brankáře to nejhorší. Ale zvládl to skvěle a v zápase nás podržel,“ chválil trenér Petr Samec.

S blížícím se koncem chtěli domácí za každou cenu strhnout vedení na svou stranu, což byla voda na mlýn pro karvinské hráče. Nakonec jednu ze tří šancí Karvinští proměnili díky střídajícímu Danielu Řapkovi, který tak rozhodl o tříbodovém zisku. 

Ohlasy trenérů

Hostující trenér Petr Samec: „Hráče musím za výkon v zápase pochválit. Nechyběla tam vůle, bojovnost a obětavost utkání vyhrát. V některých pasážích nám chyběla trochu kvalita, ale domácí jsme předčili v nasazení. Velmi dobře zachytal Vojta Šrom, těší mě také úspěšné střídání, protože Řapek nám svým gólem po deseti minutách na hřišti zajistil tři body.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905