Generální partner
Světlý režim
31. říjen 2016

Juniorka: Výhru dirigoval hattrickem Vojta Smrž

V jasnou záležitost se změnilo nedělní utkání dvou vysoce postavených týmů. Do té doby vedoucí Hradec Králové neměl na Kovoně šanci, domácí tým hosty smetl už v prvním dějství. Po změně stran dokončil hattrick gólem z penalty záložník Smrž.
MFK Karviná
neděle 30.10.2016
4:1
(3:0)
Kovona
Diváci: 50
FC Hradec Králové
Pastornický - Putyera, Toml, Plesník (80. Novák), Kania - Karčmář - Galuška (60. Macej), Dendis, Smrž, Sas - Kovařík (70. Řapek).
Branky: 14., 19. a 79. z pen. Smrž, 45. Toml – 71. Vyšehrad
ŽK: Plesník - Václavek
ČK: Novák (KAR.)
Rozhodčí: Marek

Komentář

Domácí měli výborný vstup do utkání, v první větší šanci ještě neuspěli, ale potom už ano. Během pěti minut (ve 14. a 19. minutě) se dvakrát trefil Vojtěch Smrž – jednou k pravé a jednou k levé tyči. Karvinští dominovali, doposud vedoucí tým soutěže se nezmohl vůbec na nic. Domácí ve všem hosty převyšovali a byli o třídu lepší. 

Poslední desetiminutovka byla z domácí strany horší, ale i přesto se těsně před odchodem do kabin trefil výstavní ranou stoper Martin Toml, ke kterému se odrazil odražený míč. Druhá půle byla o něco slabší, Karvinští s přehledem vedli a možná i z toho pramenil inkasovaný gól ze standardní situace, kdy míč těsně před Pastornickým tečoval Vyšehrad a snížil. Poslední slovo však měl domácí Smrž, který si postavil míč na penaltový puntík a svým třetím gólem dokonal hattrick!

Na penaltu sice podle trenéra Samce nebyl určený, ale nakonec se zodpovědnosti zhostil s přehledem. „Předem nebyl určený, ale chtěl jsem, aby to šel kopnout on,“ přiznal karvinský trenér. Závěr utkání byl vyhrocen zbytečnými emocemi, když po závěrečném hvizdu obdržel za hrubé nesportovní chování červenou kartu domácí stoper Jiří Novák. Na konečný výsledek to už ovšem nemělo žádný vliv.

Karvinští se tedy posunuli minimálně do pondělí na první místo, ze kterého je může sesadit pražská Sparta – pokud ovšem vyhraje v Příbrami.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Petr Samec: „Vyšel nám úvod zápasu, což bylo velmi důležité. V závěrečných deseti minutách první půle jsme trochu polevili, ale paradoxně jsme vstřelili třetí gól. Nicméně v kabině jsem trochu zvýšil hlas a nabádal hráče, aby zůstali pořád koncentrovaní a neodehráli zbytek zápasu pouze z povinnosti. Pohled na průběžnou tabulku je velmi hezký a je odrazem týmové výkonnosti. To mě moc těší. K červené kartě pro Nováka není moc co říct, možná jen tolik, že zrovna u něj mě to trochu překvapilo. Byl to zkrat.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo