Generální partner
Světlý režim
10. leden 2017

Jovanović: Celý rok jsem fandil a držel palce

V pondělí dorazil do (ne tak docela) známého prostředí a hned se zapojil do zimní přípravy. Mihailo Jovanović je zpět a první rozhovor srbského stopera po návratu je tady...

Jovi, jak se cítíte po návratu do Karviné?
Díky, dobře se cítím. Z Brna jsem se vrátil do známého prostředí, i když hráči se trochu pozměnili. Ale to je normální. Po obou pondělních trénincích to bylo dobré.

Na koho z kabiny jste se nejvíc těšil?
Na Braňa Pindrocha, je to můj nejlepší kamarád. Několikrát byl i za mnou v Brně.

S klubem jste se rozloučil v prosinci 2015, což není tak dlouhá doba. Ale přeci jenom – za tu dobu byla dokončena rekonstrukce Městského stadionu v Karviné-Ráji. Jaké jsou první zážitky z útrob stadionu?
No super! Akorát jsem trochu bloudil, když jsem hledal vedení klubu a trenéry, ale jinak v pohodě (smích). Je to krásná stavba a už se těším, až si tady zahraju.

V létě jste měl velkou možnost - právě zápasem se Zbrojovkou se stadion otvíral…
To ano, bohužel jsem se zranil. Na druhou stranu se těším, že si na tomto stadionu zahraju s Karvinou proti jinému týmu a ne v dresu soupeře.

Rok strávený na jihu Moravy vám však příliš nevyšel, že?
Všechno začalo dobře, příprava v Turecku se mi vydařila. Jenže pak jsem si proti Slavii zlomil žebro a rozhodčí mi neuznal jasný gól. Po zranění jsem se vrátil, odehrál pár zápasů a já i vedení bylo spokojené. Potom bohužel přišel nešťastný půlrok, tam mě postihlo hned několik zranění – přitahovač i dvakrát zadní stehenní sval. Měl jsem opravdu smůlu, a když jsem se vrátil, tak jsem v zápase s Bohemkou dostal červenou kartu v poslední minutě utkání. Takže nepodařené období z mojí strany i celé Zbrojovky. Bohužel.



Nyní jste úplně fit?
Ano, všechno je v pořádku (klepe na dřevo). Během volna jsem například důkladně posiloval nohy, tak snad mě už zdravotní lapálie opustily. 

Sledoval jste Karvinou z Brna?
Jasně, byl jsem v obraze. Sledoval jsem ji na jaře v boji o postup a následně i na podzim v nejvyšší soutěži. Věděl jsem, kdo tady přišel i kdo odešel. Celou dobu jsem držel palce a fandil.

Na odchodu je Pavel Dreksa, s kterým jste vytvořil výbornou stoperskou dvojici v podzimní části sezóny 2015/2016. I díky vaši bezvadné spolupráci jste v šestnácti duelech inkasovali pouhých šest gólů.
Je to škoda, Pavel tu asi teď nebude. Nedá se nic dělat! S Honzou Hoškem jsem nikdy nehrál, ale s Pavlem Košťálem se znám z Brna.

A poslední věc – s jakým číslem vás fandové uvidí na hřišti? Před odchodem jste měl č. 22, to ale teď je obsazené Janem Hoškem.
Vím o tom, že je obsazené. Nové číslo zatím nemám, takže uvidíme.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo