Generální partner
Světlý režim
12. duben 2017

Stopka ve čtvrtfinále, Slavia-Karviná 5:2

Pouť MOL Cupem je pro MFK Karviná v této sezóně u konce. Svěřenci Jozefa Webera podlehli v Praze Slavii a do semifinále postoupili domácí. Ovšem Karvinští se rozhodně za letošní představení v domácím poháru nemusí stydět, vždyť právě čtvrtfinále je novým klubovým maximem.
SK Slavia Praha
středa 12.4.2017
5:2
(2:1)
Eden
Diváci: 4438
MFK Karviná
Kovář – Frydrych, Bílek, Lüftner, Bořil – Ngadeu – Tecl (64. Van Buren), Hušbauer, Ščuk (84. Barák), Mingazov (74. Zmrhal) – Mešanovič.
Pindroch – Moravec, Košťál, Jovanović, Eismann – Šisler (54. Panák), Janečka (69. Hošek) – Budínský, Weber, Kalabiška – Wágner (61. Dressler).
Branky: 24. Frydrych, 38. Ščuk, 49. Mingazov, 63. Tecl, 66. Bořil – 34. Wágner, 54. vl. Lüftner
ŽK: Wágner, Budínský - Mingazov
Rozhodčí: Berka – Pochylý, Polák

Komentář

Pouze kosmetické změny udělal trenér Jozef Weber v základní sestavě. Potvrdila se změna na brankářském postu, kdy Jana Laštůvku nahradil Branislav Pindroch, a na pozici podhrotového hráče dostal místo Filipa Panáka šanci Tomáš Weber (poprvé v základní sestavě od příchodu ze Zbrojovky).

Utkání začalo svižně, první zajímavější akci rozjeli Karvinští. Lukáš Budínský si vpravo zasekl míč a adresoval jej před bránu na Jana Kalabišku – jenže pouze na paty. V dalších minutách přebíral postupně převahu domácí favorit, ovšem jen po vápno. Gólman Pindroch v první dvacetiminutovce nemusel řešit nic složitého.

Následně domácí zahrávali dva rohové kopy za sebou a najednou udeřili. Odražený míč přistál u Frydrycha, který se perfektně zorientoval a bleskově levou nohou zamířil přesně k bližší tyči – 1:0! Hostům z Karviné nešla upřít snaha, ale byli pasivní a hráli domácí. O to větší šok způsobil Tomáš Wágner, když využil hezkou přihrávku Lukáše Budínského mezi dva obránce a do poloprázdné brány vyrovnal na 1:1.

Slavisté přeci jen šli do kabin s vedením, které zařídil sedm minut před pauzou přesnou střelou z osmnácti metrů Jasmin Ščuk. Slavisté zahrozili ještě z rohového kopu v samotném závěru, ale skóre se už nezměnilo.

Prvních dvacet minut druhého poločasu se změnilo v gólové hody, které ale režírovali domácí. Nejprve Šcuk vystihl rozehrávku hostů, přihrál Mingazovovi a ten v brejku tváří v tvář Pindrochovi nezaváhal. Za pět minut bylo sníženo, když si Lüftner srazil jednoduchý míč po nedorozumění s gólmanem Kovářem do sítě. 


Důležitý moment celého utkání se odehrál v 59. minutě, když velkou šanci zahodil Budínský. Ten si zasekl ve vápně, měl čas, ale přesto mu střelu jeden z domácích hráčů vytěsnil. Potom se už trefovali jen domácí. Ránu Ščuka vyrazil Pindroch do boku, bohužel přesně k nohám Tecla, který měl dostatek času trefit míč do sítě. Pátý gól vstřelila Slavia, když na zemi zůstal ležet Janečka. Přesto Mingazov pokračoval, prudce vystřelil a Pindroch vyrazil míč jen před sebe. Bořil následně dorážel do prázdné brány.

Gólmanská dvojka pak vyděsila celý stadion, když po střetu s Van Burenem zůstala nehybně ležet – po krátkém ošetřování se naštěstí pokračovalo. Závěr se už dohrával jen z povinnosti. Karvinští nezanechali v Edenu proti favoritovi špatný dojem, přesto odjeli s porážkou, která značí konec. Do semifinále postoupil favorit.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jaroslav Šilhavý: „Postoupili jsme zaslouženě. Jsme rádi, že se nám podařilo splnit náš cíl. Utkání jsme zvládli i s hráči, kteří v poslední době nenastupovali. Z toho mám upřímnou radost.“

Hostující trenér Jozef Weber: „K vidění bylo opět kvalitní utkání. Bohužel jsme v tomto utkání udělali hodně chyb v obranné fázi. Domácí byli svěžejší, některé individuální výkony byly opravdu nadstandardní. Škoda zlomu utkání za stavu 2:3, kdy jsme tam měli nějaké možnosti. Zbytek utkání se po dalších gólech domácích jen dohrával. Slavii blahopřeji k zaslouženému vítězství a postupu do semifinále. S naším účinkováním v letošním ročníku MOL Cupu můžeme být i přes tuto porážku spokojení.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo