Generální partner
Světlý režim
6. květen 2017

Signál po rohu přinesl bod, Slovácko-Karviná 1:1

Karvinští fotbalisté odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli lepší domácí, ve druhém zase oni. Konečná remíza je tak asi zaslouženým vyústěním sobotního večerního duelu.
1.FC Slovácko
sobota 6.5.2017
1:1
(1:0)
Stadion Miroslava Valenty
Diváci: 3451
MFK Karviná
Daněk – Reinberk (90. Šimko), Břečka, Hofmann, Civič – Daníček, Šumulikoski – Navrátil, Havlík, Machalík (83. Rezek) – Zajíc (79. Tetteh).
Laštůvka - Moravec, Košťál (17. Jovanović), Hošek, Eismann (85. Holík) - Panák, Weber - Dressler (46. Galuška), Budínský, Kalabiška - Wágner.
Branky: 28. Havlík - 49. Jovanović
ŽK: Navrátil - Kalabiška, Galuška, Eismann
Rozhodčí: Proske – Koval, Hájek

Komentář

Před utkáním na jihu Moravy pokropil trávník vydatný déšť a karvinští trenéři museli sáhnout do středu zálohy - zraněné opory Šislera s Janečkou nahradili Panák s Weberem, nejlepší střelec týmu Lukáš Budínský se posunul na „svou pozici“ podhrotového hráče.

První dvacetiminutovka snesla prvoligová měřítka, hrál se rychlý fotbal. Větší šanci měli domácí, ale Navrátil se své šance zalekl a zamířil jen do Jana Laštůvky v hostující bráně. V 17. minutě musel kouč Weber střídat. Zranění neumožnilo pokračovat Pavlu Košťálovi a na jeho místo se postavil Mihailo Jovanović. První gól padl na stadionu Miroslava Valenty v 28. minutě, když Havlík dostal přihrávku za obranu a prostřelil Laštůvku.

Během dalších minut hráli jen domácí a exreprezentační gólman musel být v pohotovosti, když lapil zblízka megatutovku Navrátila, dorážka Daníčka už mířila vysoko nad bránu. Ve 34. minutě pak propadl na střelce prvního gólu centr od Navrátila, ale v pádu naštěstí minul. Minul i na druhé straně Lukáš Budínský, nejprve se málem ukličkoval, potom vystřelil těsně vedle z nějakých deseti metrů.

V závěru první půle mohly ještě skórovat oba týmy. Nejprve těsně na centr nedosáhl Wágner, na druhé straně pak Zajícovi chyběl krok, aby zvýšil domácí vedení. Během přestávky udělali hostující trenéři jednu změnu – stáhl Dresslera a nahradil jej místním odchovancem Petrem Galuškou.

Uběhly jen čtyři minuty a bylo zčistajasna vyrovnáno. Nakrátko rozehraný rohový kop domácí nepřečetli a úplně volný Mihailo Jovanović prostřelil vše z dvanácti metrů a míč se zastavil až v síti. Karvinští se herně zvedli, zatímco Slovácko mírně tápalo. Ovšem jen nějakých deset minut, protože pak měl zamířeno po centru zleva Civič, ale Laštůvka jeho pokus zneškodnil.

Závěrečná půlhodina dokazovala, že oba týmy chtějí vyhrát, ale hráči nebyli přesní, byť třeba Kalabiškovi scházela trocha štěstí, neboť Hofmann na poslední chvíli odvrátil na roh. Čas ubíhal, hostující kapitán Eismann ještě uviděl žlutou kartu, neboť jeho ruku posoudil sudí Proske jako úmyslnou. Okamžitě mu bylo jasné, že jde o čtvrtou kartu, což znamená, že proti Spartě si příští kolo nezahraje.

V závěru mohli Karvinští strhnout výhru na svoji stranu, jenže Galuška to měl před bránou složité a domácí brankář Daněk zasáhl včas. Následoval ještě brejk hostů, ale ani ten nedopadl, přestože zakončovali hned nadvakrát. Konečná remíza tak znamená, že karvinští fotbalisté udrželi na Slovácko dvoubodový náskok i díky vynikajícím fanouškům, kteří vážili cestu do Uherského Hradiště a během celého zápasu neúnavně povzbuzovali.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Stanislav Levý: „První poločas byl vůbec tím nejlepším během celého jara na domácím trávníku. Sice jsme dali gól, ale také plno šancí neskutečně zahazovali. Apeloval jsem na kluky v kabině, že druhý poločas bude z karvinského pohledu jiný, aktivnější. To se přesně stalo. S přihlédnutím k závěrečným dvěma hostujícím tutovkám musíme bod brát.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Viděli jsme zápas dvou rozdílných poločasů s asi zaslouženou remízou. V první půli nám chybělo takřka všechno, někteří hráči se po tom minulém zápase uvolnili asi až moc. Domácí zaslouženě vedli, ale naštěstí nepřidali druhý gól – to už by bylo složité. Druhá půlka byla mnohem lepší, začali jsme hrát bylo to vidět.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905