Generální partner
Světlý režim
21. červen 2017

MFK Karviná zahájí sezónu doma s Jihlavou

Krátce po středečním poledni proběhl v Praze losovací aktiv. Karvinští zahájí druhou sezónu v nejvyšší soutěži domácím utkáním s Jihlavou. Během podzimu do Karviné dorazí mj. mistrovská Slavia a Plzeň, derby s Baníkem se bude hrát v Ostravě.
Pět týdnů před startem podzimní části, nově HET ligy, je jasno. Karvinské fotbalisty čeká zajímavý podzim, los dopadl přívětivě. Dokládá to hned devět domácích utkání včetně atraktivních zápasů se Slavií (v půlce října) a Plzní (konec října). Hracím dnem domácích „netelevizních“ zápasů bude neděle. Pokud si však některý zápas z Městského stadionu v Karviné-Ráji vybere do přímého přenosu ČT nebo O2 TV Sport, tak den i čas utkání si daná televize určí sama.

Během podzimu se pojede třikrát do Prahy (Bohemians 1905, Sparta a Dukla), jednou do dalekých Teplic a zbytek výjezdů bude příjemně kratších (Zlín, Uherské Hradiště a Ostrava). Od sedmého do devátého kola čeká na svěřence Jozefa Webera trojboj s tradičními moravskými „baštami“ Sigmou Olomouc, Zbrojovkou Brno a Slováckem. Důležité je zmínit, že s Olomoucí a Brnem se bude hrát dvakrát za sebou doma. Podzimní část bude třikrát přerušena kvůli reprezentační přestávce - po pátém, devátém a třináctém kole.

K rozlosování se před odpoledním tréninkem vyjádřili asistent trenéra Josef Mucha a hráči Marek Janečka s Tomášem Wágnerem. „S losem můžeme být spokojení, i když samozřejmě stejně budeme muset s každým týmem odehrát dva zápasy. Jsme ale rádi, že začneme doma a první dvě kola odehrajeme s kvalitativně srovnatelnými soupeři. Začátek ligy bude nesmírně důležitý,“ řekl Mucha. 

S ledovým klidem přijal zprávu o losu záložník Marek Janečka. „Není potřeba to nějak řešit. Přeci jen s každým týmem nás čekají dvě utkání,“ pronesl. Útočník Tomáš Wágner kvituje hned devět utkání v domácím prostředí. „Ale samozřejmě je musíme zvládnout, což by v konečném zúčtování mohla být naše výhoda. Také je fajn, že sezónu začneme domácím zápasem před našimi výbornými fanoušky,“ řekl s úsměvem.

Los podzimní části sezóny 2017/2018

1. kolo Karviná – Jihlava (30.7.)
2. kolo Bohemians Praha 1905 - Karviná (5.8.)
3. kolo Karviná – Mladá Boleslav (13.8.)
4. kolo Zlín – Karviná (19.8.)
5. kolo Karviná – Liberec (27.8.)
6. kolo Sparta Praha – Karviná (9.9.)
7. kolo Karviná – Sigma Olomouc (17.9.)
8. kolo Karviná – Zbrojovka Brno (24.9.)
9. kolo Slovácko – Karviná (30.9.)
10. kolo Karviná – Slavia Praha (15.10.)
11. kolo Teplice – Karviná (21.10.)
12. kolo Karviná – Plzeň (29.10.)
13. kolo Dukla Praha – Karviná (4.11.)
14. kolo Karviná – Jablonec (19.11.)
15. kolo Baník Ostrava – Karviná (25.11.)
16. kolo Karviná – Bohemians Praha 1905 (3.12.)

Kompletní rozpis celé soutěže najdete ZDE.
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo