Generální partner
Světlý režim
4. červenec 2017

Čtvrtá letní zkouška, duel se Zaglebie Sosnowiec

Goslaw Sport Center v polském městě Wodzislaw Slaski bude ve středu dějištěm dalšího přípravného utkání prvoligových fotbalistů MFK Karviná.

Už na tradiční místo, kam rády jezdí ladit formu nejen polské kluby, odcestují svěřenci Jozefa Webera vylepšit si dosavadní nelichotivou bilanci přípravných utkání - z dosud odehraných tří zápasů pouze v jednom remizovali a hned dvakrát odešli poraženi.

Na vině můžou být i zdravotní peripetie hráčů základní sestavy Lukáš Budínského, Jana Moravce, Pavla Košťála nebo Jana Hoška, kteří vynechali sobotní zápas s Górnikem Zabrze a někteří z této pětice i ten předminulý s Cracovií Kraków. „Ovšem nyní jsou už všichni tito hráči v tréninkovém procesu,“ podotkl asistent trenéra Josef Mucha. Tím tak naznačil, že by ve středu někdo z nich mohl nastoupit.

Zaglebie Sosnowiec bude pro karvinský tým již třetím polským soupeřem v řadě. V minulé sezóně až do samotného konce bojoval o postup do Ekstraklasy, nakonec skončil třetí o jediný bod za  druhým postupujícím Górnikem Zabrze. Sen o postupu se tak těsně rozplynul.

Tým trenéra Dariusze Banasika začal s přípravou ve středu 22. června a prozatím má za sebou tři duely se shodnou bilancí jedné výhry, remízy i porážky. Hned na úvod porazil polský tým Sarmacja Bedzin 2:1, remizoval s GKS Tychy 1:1 a naposledy podlehl ukrajinskému celku Karpaty Lvov 0:2.

Přípravné utkání Zaglebie Sosnowiec – MFK Karviná začíná v Goslaw Sport Center, které se nachází v takřka padesátitisícovém městě Wodzislaw Slaski, ve středu 5. července v 17 hodin. Poslední dva vzájemné duely skončily vždy remízou (2:2 a 1:1).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo