Generální partner
Světlý režim
28. červenec 2017

START! Liga je tady, MFK Karviná hostí Jihlavu

Opona s novým názvem HET liga se zvedá už v pátek, ale pro MFK Karviná až v sobotu. Svěřenci Jozefa Webera si přejí do nové sezóny vkročit pravou nohou, tedy nejlépe vítězstvím!
V historii města se nikdy žádnému klubu nepodařilo odehrát dvě ligové sezóny v řadě! Nyní to nastává a všichni v klubu včetně hráčů samotných si uvědomují, že druhá sezóna mezi elitou bude těžká. Určitě těžší než ta minulá. „Navíc se do ligy vrátily dva tradiční kluby Sigma s Baníkem a přestupové dostihy Sparty a Slavie určitě také každý zaznamenal. Očekávám velice kvalitní soutěžní ročník. Doufám, že nás opět bude zdobit především dobrá organizace hry a splníme cíl v podobě záchrany,“ přeje si trenér Jozef Weber. 

Ten společně s hráči věří, že budou úspěšní. "Také chceme i nadále naše fanoušky bavit fotbalem,“ doplnil Weber. Kapitán Pavel Eismann doplnil, že si v kabině přejí, aby podpora z řad fanoušků byla na podobné úrovni jako v loňské premiérové prvoligové sezóně. „Bylo by krásné to zopakovat a věříme, že tomu tak bude. Jejich podporu jsme si v každém zápase užívali,“ řekl.

V jaké složení Karvinští vyběhnou do zápasu? To samozřejmě Jozef Weber neprozradil. „Ovšem jasno mám od středy. Doufám, že utkání zvládneme,“ usmál se.


Změny u soupeře, který se až do konce minulého ročníku strachoval o záchranu? Tou největší je angažování trenéra Ivana Kopeckého z Vítkovic. Kádr opustilo šest fotbalistů a naopak sedm přišlo, i když v případě Nerada, Klímy Vedrala a Opluštila (ten už je opět pryč, odešel do Olympie HK) se jednalo o návraty z hostování. Fakticky dorazila pouze trojice Michal Pecháček, Nikolas Daníček a Martin Nový.

Jak vidí Karvinou nový jihlavský trenér? „Díky tomu, že kádr přes léto opustil ze základní sestavy pouze gólman Laštůvka, může být Karviná ještě silnější. Loňský ročník ji vyšel a zaznamenala velký pokrok,“ chválí Slezany na klubovém webu kouč Kopecký. Ovšem jedním dechem dodává, že má o soupeři dostatek informací a rád by z Karviné odjel s bodovým ziskem.

Utkání 1. kola HET ligy MFK Karviná – FC Vysočina Jihlava startuje v sobotu 29. července v 17 hodin na Městském stadionu v Karviné-Ráji. Hlavním rozhodčím bude pan Pavel Franěk, na čarách potom jeho asistenti Kubr a Koval.

Informace prodeji vstupenek na tento zápas najdete ZDE. Rovněž vyjde nové číslo klubového bulletinu MFK KARVINÁ. Před novou sezónou byl upraven název, grafika i některé obsahové věci. Cena zůstává 20 Kč, tři vylosovaní šťastlivci se můžou těšit na atraktivní ceny – celosezónní permanentku do sektoru D5, klubový dres a karton plechovek piva Radegast + 30 balíčků tyčinek Bertičky. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo