Generální partner
Světlý režim
17. říjen 2017

Žáci rozdrtili Prostějov, dorost s nulou ze Znojma

Skvělé individuální výkony byly k vidění v žákovských zápasech týmů U15 a U14. Ve starší kategorii nasázel 6 gólů Matěj Jurásek, v mladší se pak čtyřikrát trefil Adam Opiol! Nedařilo se dorostencům U18 a U16, kteří na jihu Moravy nebodovali a nedali ani gól.
MSDL – st.

1. SC Znojmo FK U19 – MFK Karviná U18 2:0 (2:0)
Branky: 21. Pacula, 42. Švarc
ČK: 85. Moravec (ZNO.)
Sestava Karviné: Kunz - Pisarek, Věčorek, Šlachta (70. Buzek), Cieslawski - Wala (65. Szotkowski), Mader, Noga, Bielan (65. Streit) - Ratica (79. Giľák), Navrátil.
Trenér Eduard Gábriš: „Fotbal k nám tentokrát nebyl spravedlivý, ale to k němu patří. Bohužel jsme vyhořeli v koncovce. Pokud by se nám v první půli podařilo proměnit aspoň dvě šance (napočítali jsme jich 9, z toho 6 tutových), tak ze Znojma nemůžeme odjet s prázdnou. Naopak domácí, obrazně řečeno, využili jednu šanci a vstřelili dva góly. Po přestávce se hra víc vyrovnala, i přesto jsme se ocitli ve dvou možnostech ke skórování. Utkání, což objektivně uznali i domácí, vyhrálo šťastnější družstvo. Pokud bychom hledali pozitiva, tak hráči dokázali v prvním poločase domácí jasně přehrávat a vytvářeli si jednu šanci za druhou, byť my jsme nastoupili pouze s dvěma hráči ročníku 1999, zatímco domácí s osmi…“

MSDL  ml.

1. SC Znojmo FK U17 – MFK Karviná U16 1:0 (0:0)
Branka: 56. Kohoutek
Sestava Karviné: Ferenc - Rychtařík, Stuchlík, Čopík, Lukáš - Blatoň, Goj, Bystřičan, Gredka (78. Samuhel) - Popov (64. Špirko), Zych.

U15

MFK Karviná U15 – 1. SK Prostějov U15 9:0 (5:0)
Branky: 1., 23., 29., 37., 47. a 51. Jurásek, 5. a 54. Jurčák, 30. Szkuta Dom.
Sestava Karviné: Szkuta Dan. (63. Kolář) - Ondračka, Szczygiel, Motyčka, Holiš (55. Kanclerz) - Molitorisz, Klváček, Jurčák, Rohal (48. Krajčík) - Jurásek (58. Cina), Szkuta Dom. (50. Koudela).
Trenér Čestmír Kročil: „Pohlídali jsme si soupeřova kvalitního útočníka a střed zálohy. Když se k tomu navíc přidala naše velmi kvalitní produktivita, tak bylo brzy jasno. Do vedení jsme šli už v první minutě, do poločasu jsme přidali ještě další čtyři góly. Hráli jsme bez Fukaly s Volným, tedy dvěma hráči stabilní základní sestavy. Jsme rádi, že jsme to zvládli po zodpovědném výkonu. Ve druhém poločase jsme dali možnost i klukům z lavičky a dovedli utkání k vysokému vítězství. Dvě nebo tři šance Prostějova lapili naši gólmani, takže spokojenost.“

U14

MFK Karviná U14 – 1. SK Prostějov U14 6:1 (4:1)
Branky: 11., 21., 33. a 50. Opiol, 5. a 53. Holub - 20. Čermák
Sestava Karviné: Lipčák (58. Foltýn) - Pochopeň, Třaskalík, Buřík, Majchrowski - Kresila (48. Toráč), Hruška, Kaleta (50. Přibyla), Szostek - Holub R. (54. Mrázek), Opiol (62. Pilch).
Asistent trenéra Daniel Novák: „Narazili jsme na poslední tým tabulky - Prostějov. Po vydařeném utkání v Hlučíně jsme chtěli navázat na dobrý výkon a toto utkání vyhrát. Začali jsme dobře a celý první poločas jsme měli pod kontrolou - převahu jsme potvrdili čtyřmi góly. Soupeř skóroval z ojedinělé situace. V útočné fázi jsme převáděli pěkné akce, které vycházely z tréninku a jsme rádi, že je kluci dokázali přenášet do zápasu. S obrannou fází jsme úplně spokojeni nebyli, přistupovali jsme k prostějovským hráčům lehkovážně a nedůrazně. Pokud bychom narazili na soupeře s kvalitnější útočnou fází, dostali bychom více gólů. V druhém poločase jsme hru opět kontrolovali, většinu času drželi míč, pěkně otáčeli hru a přidali další dva góly do sítě soupeře. Kluci jdou trénink od tréninku nahoru, zesilují, začínají vyhrávat osobní souboje, je však třeba dál pracovat a posouvat se dopředu ve všech aspektech hry.“

St. žáci B

MFK Karviná st. žáci B – FC Kopřivnice 1:2 (0:2)
Branka Karviné: 69. Holiš
Sestava Karviné: Kolář - Szalbot, Di Carlo, Holiš, Voborník - Koudela, Kanclerz, Krajčík, Cina - Szkuta, Rohal. Náhradníci: Poruba, Škripek, Trmač, Michalski, Švec, Sliwka.

Ml. žáci B

MFK Karviná ml. žáci B – FC Kopřivnice 4:5 (0:4)
Branky Karviné: 33. vl. Bartoň, 38. Urbánek, 41. Kučera, 59. Ročkar

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo