Generální partner
Světlý režim
4. listopad 2017

Zbyly jen oči pro pláč, Dukla Praha-Karviná 3:2

Neuvěřitelným způsobem ztratili vyhraný zápas. Karvinští na Dukle vedli 2:0, přesto nakonec jedou domů s prázdnou, když absolutně nezvládli závěr zápasu.
FK Dukla Praha
sobota 4.11.2017
3:2
(0:1)
Juliska
Diváci: 1626
MFK Karviná
Rada – Preisler, Holek, Jiránek, Podaný – Milošević (62. Holík), Bílovský, Tetour – Schranz (46. Djuranović), Holenda, Koreš (76. Brandner).
Berkovec – Štepanovský, Janečka, Lischka, Vondra – Budínský, Šisler – Moravec, Panák (76. Ramirez), Kalabiška (79. Eismann) – Wágner.
Branky: 62. Preisler, 85. Holenda, 89. Holík – 38. Panák, 55. Budínský
ŽK: Djuranović, Preisler - Šisler, Lischka, Eismann
Rozhodčí: Pechanec – Moláček, Kubr

Komentář

Svěřenci Jozefa Webera vyrukovali na armádní klub se stoperskou dvojicí Janečka x Lischka. Změna oproti poslednímu ligovému zápasu nastala také na pravé straně obrany, kdy Čoliće nahradil Peter Štepanovský. Tento post si „osahal“ už ve středečním pohárovém duelu v Liberci.

První desetiminutovka patřila hostům, kteří byli nebezpečnější a vytvořili si dobré příležitosti. Nejprve chybičku mezi stoperem a brankářem málem využil Jan Moravec, ale chyběl mu půlkrok. Vzápětí se z levé strany prodral až k brankáři Radovi Jan Kalabiška, míč pustil pod sebe opět na Moravce, jenže svou slabší levou nohou míč do sítě nedostal. 

Dukla se po těchto šancích otřepala a sama důrazně zahrozila v sedmnácté minutě – Schranz po nahrávce Tetoura zvolil prudkou přihrávku na střelce Holendu, který naštěstí před prázdnou bránou na míč nedosáhl. Na druhé straně našel Vondra přesným centrem Wágnera, ale ten hlavou zamířil těsně vedle. Ovšem gólman Rada si musel pořádně odfouknout! Karvinští se z tlaku Dukly vymanili krátce po třicáté minutě.

Celkem solidní představení pokračovalo a přišel také gól. Nejprve však Vondra svou střelou z dobré pozice jen provětral rukavice Rady. Vzápětí přišla standardní situace. Míč si postavil na pravé straně hřiště Lukáš Budínský, jenž přesným centrem našel hlavu Filipa Panáka a ten hlavou otevřel skóre! 

Dukla mohla vyrovnat minutu před pauzou, ale Holendův pokus hlavou kryl skvěle Martin Berkovec, jenž míč vyrazil rukou do své hlavy a následně se odrazil do bezpečí. Do druhého poločasu na Julisce vyběhli domácí s jednou změnou, hosté neměli důvod sahat do sestavy. Dukla zrychlila hru, zpočátku však nic nebezpečného nevyprodukovala. Vlastně ano – minelu stopera Holka v rozehrávce zachytil v 55. minutě Tomáš Wágner, v pokutovém území našel v ještě výhodnější pozici osamoceného Lukáše Budínského a hosté vedli o dva góly.

Radost z dvoubrankového vedení ale měla jepičí život, neboť v 62. minutě Preisler ze standardní situace svým kopem dokonale zmátl úplně všechny a míč skončil u zadní tyče v bráně. Dukla tak snížila a hra dostala nový náboj. Za dvě minuty se domácí už radovali z vyrovnání, ale pomezní sudí mával ofsajd.

Poté se ve velké šanci ocitl Jan Vondra, ale na zadní tyči trefil pouze boční síť. V 85. minutě Dukla vyrovnala, když centr do vápna zužitkoval přesně Jan Holenda a vyrovnal. Ovšem bylo ještě hůř. O čtyři minuty později chyba v rozehrávce, střídající Brandner adresoval na zadní tyč Holíkovi a ten ve skluzu otočil skóre.

V první minutě nastavení mohlo být vyrovnáno, skvělou přihrávku vymyslel Moravec na Wágnera, který běžel sám na Radu, ten ale předvedl zákrok zápasu. Dukla málo uvěřitelným způsobem otočila domácí zápas a radovala se z tří bodů. 

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jaroslav Hynek: „Začátek byl od nás nepřesný, po čtvrthodině se hra vyrovnala. Karviná odskočila, ale nám se povedla střídání. V závěru jsem měl skoro infarkt a asi jsem nebyl sám. Pro nás to jsou nesmírně důležité body.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Těžko se mi zápas hodnotí. Utkání jsme měli pod kontrolou, výsledek by pro nás příznivý, ale nakonec po našich opakovaných hrubých chybách nemáme nic. Za klíčový okamžik považuji brzký kontaktní gól.“
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905