Generální partner
Světlý režim
16. prosinec 2017

Tomáš Wágner: Tři góly jsou na útočníka málo!

Nevymlouval se, mluvil jako vždy na rovinu. Útočník Tomáš Wágner se ohlédl za podzimem a prozradil, na jaký zápas jedné ze zvučných evropských lig se těsně před Vánocemi chystá.
Tomáši, nyní už si týden užíváte volno, ale pojďme zhodnotit podzim – nejprve z týmového pohledu. Jaká byla první část soutěže?
Bodově nepodařená, to je jasné. Chtěli jsme víc. Sice závěr jsme zvládli, udělali jsme šest bodů a navíc je škoda toho, co se stalo v Ostravě. Ale je důležité, že se nám podařilo zvládnout duel s Bohemkou. Ten zápas byl v mnohém podobný několika jiným zápasům během podzimu – byli jsme lepší, soupeři toho moc nedovolili. Naštěstí se nám ty neúspěchy vrátily tím, že Lukáš Budínský vstřelil jediný gól. 

Čekali jste po minulé úspěšné sezóně víc? 
Jednoznačně ano. Po zápase na Dukle to navíc odnesl trenér Weber, jehož rukopis je stále cítit. Fanoušci si určitě vybavují, že jsem po přihrávce na gól Lukášovi Budínskému běžel šťastný k lavičce a věřil, že tu smůlu a nepodařené výsledky zlomíme. Hráli jsme během celého podzimu fakt dobrý fotbal, ale chybělo to nejdůležitější - výsledky. A nejen ve fotbale to tak bývá, že to první většinou odnese trenér. Osobně mě to mrzí, ale nic s tím já ani nikdo jiný neuděláme.

Kdybyste měl vybrat jeden zápas, který vás opravdu štve, byl by to právě duel na Julisce?
Jo, to souhlasí. Po necelé hodině hry jsme vedli 2:0, osmdesát minut jsme byli lepším týmem, ale bylo nám to k ničemu. Ale těch zápasů je víc. V hlavě mi utkvělo třeba domácí utkání proti Liberci a stejná písnička. Bušili jsme do soupeře a nakonec jsme prohráli. To byl možná takový začátek našich špatných výsledků.

Bylo to postupem času třeba i o psychice?
Myslím, že ano a stupňovalo se to. Kdybychom před Duklou měli víc bodů a takhle nešťastně tam prohráli, tak si můžeme říct OK, i tohle se může stát. Ale v naší situaci takhle hrozně na Julisce prohrát bylo totální KO a bolelo to ještě víc.



Přesuňme se k vám. Předpokládám, že s osobními výkony také nebudete spokojený. Je to tak?
Máte pravdu, tři góly na útočníka jsou hrozně málo. Do šancí jsem se celkem dostával, dost jsem jich také připravil. Ale všechno je to o té naší koncovce, která nebyla bůhvíjaká. S čistým svědomím však můžu říct, že jsem pokaždé nechal na hřišti všechno. Ať už jsem nastoupil v základní sestavě nebo jsem střídal v průběhu zápasu.

Ani s herním vytížením nemůžete být úplně spokojený. Přeci jen v jarní části minulé sezóny jste téměř nechyběl.
Někdy máte silnější půlrok, někdy naopak slabší. Ale je pravda, že jsem v několika zápasech šel na hřiště až během zápasu a přibrzdilo mě také to nepříjemné zranění, kdy vlastně nikdo pořádně nevěděl, co mi je. Do toho špatné výsledky - bylo to ubíjející. Ale jsem optimista, jaro může být lepší, doma máme hodně hratelné soupeře. Všechno se může otočit. Navíc máme v zádech skvělé fanoušky.

Cítili jste v kabině, že během podzimu nebyli spokojení?
Jasně, mají na to právo. Každopádně i tak nám vytvářeli skvělou kulisu. Chápeme, že byli naštvaní, frustrovaní a zklamaní. Rozhodně se jim nelze divit a nemáme jim to za zlé. Naopak je dobře, že jim nejsme lhostejní. Všichni věříme, že si na jaře užijeme společně více radosti. 



Jaký máte názor na vývoj ligy? Suverénní Plzeň, překvapení v podání Sigmy, špatné výsledky Sparty…
Nerad moc hodnotím ostatní, ale Plzeň ligu válcuje. Pod trenérem Vrbou jim to opět sedlo. Když si vzpomenu na náš vzájemný zápas, tak u nás měli celkem namále, sice to nakonec zvládli, ale zapotili se. I z toho je vidět, že máme dobrý tým a třinácté místo po podzimu je málo. Sparta je naopak neustále omílané téma a nemyslím si, že by se za ten půlrok nějak výrazně zlepšila. Asi nejen mě zaujala Sigma, která hrála výborný fotbal. Pro všechny lidi na Hané to musí být po těch horších sezónách jako balzám na duši. Nahoře hraje i Bohemka, což se nečekalo a třeba u Zlína jsem čekal, že to bude mít se skloubením Evropské ligy a HET ligy obtížné. To se potvrdilo.

Jak trávíte volno?
Protože bydlím v Příbrami, která je od Karviné trochu z ruky, tak navštívím hlavně všechny známé, kamarády a budu víc s rodinou. 20. prosince se chystám s kamarády do Itálie, konkrétně za Antonínem Barákem do Udinese. Známe se dlouho, také je z Příbrami. Den před Štědrým dnem hrají doma Serii A proti Veroně, takže budeme fandit a po zápase se vracíme domů. Dlouho jsem taky nebyl na horách. Plánů je dost, takže uvidíme. Většinou se rozhoduji až na poslední chvíli.

A třetího ledna jste zpět…
No, už druhého (úsměv). Musím říct, že už se celkem těším, i když odpočinek je důležitý a fajn. Nějak zvládneme pod novým trenérem zimní přípravu a v půlce února nás už čeká první mistrák v Boleslavi. Od začátku je hodně ve hře, musíme být kvalitně připravení. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905