Generální partner
Světlý režim
9. únor 2010

Leoš Kalvoda: Výsledkům v přípravě nepřikládám velkou váhu

7. března vyběhnou fotbalisté MFK OKD Karviná k prvnímu jarnímu utkání druhé ligy. Nyní jsou však zhruba v polovině zimní přípravy. Vypravili jsme se za trenérem Leošem Kalvodou, aby nám průběh přípravy zhodnotil.

Za necelý měsíc se rozběhne druhá fotbalová liga. Jak probíhá příprava mužstva?

Hráči mají za sebou tvrdou přípravu. Nyní se zaměříme na pilování herních věcí. Jenomže vše je odvislé na počasí, které nám moc nepřeje. Do začátku ligy budeme poctivě pracovat na defenzivě, ofenzivě a rychlém přechodu do útoku.

V týmu se objevili nové posily – Slovák Kostolani a Řek Vasilis. Jak jste spokojený s posílením kádru? Objeví se ještě nějaká nová tvář v dresu Karviné?

Určitě se nebráním tomu, aby se objevili nový hráči. Ale potenciální posily musí mít svojí kvalitu. A tyto požadavky splňují jak Kostolani, tak Vasilis. Kostolani může alternovat na místě Pavlíka, nebo nastoupit v obraně. Je tvrdý v osobních soubojích. Stejně jako jeho otec, proti kterému jsem hrával. Vasilis je podobný hráč jako Kostolani. Rozdíl je pouze v tom, že nastupuje na levé straně. Navíc výborně zahrává standartní situace. Zájem máme ještě o gruzínského útočníka.

Na jednu stranu vám kazí radost zranění Slončíka, na druhou můžete být spokojený, že zůstávají dvě opory – Jursa s Mišinským…

Všichni tři jsou momentálně zranění. Ale u Mišinského se nejedná o nic vážného. Má nějaké menší šrámy z posledního utkání. Normálně s námi trénuje a do začátku ligy bude v pořádku. Tomáš Jursa se dneska dopoledne podrobil operaci a uvidíme, za jak dlouho se objeví na trávníku. A pokud se bude Radkovi Slončíkovi hojit zranění stejným tempem jako doposud, tak věřím, že už ve čtvrtém nebo pátém kole by se mohl zapojit do hry. Do té doby se budeme muset bez něho obejít.

Poslední dva přípravné zápasy jste vyhráli. Dokonce to byli vaše první výhry v tomto roce. Takže se zvedá forma mužstva?

Já přípravným zápasům nepřikládám takovou váhu. Sice se říká, že špatné výsledky v přípravě znamenají výborné výsledky v mistrácích. Ale takovým řečem já nevěřím. V úvodu jsme měli za soupeře kvalitní celky z prvních a druhých lig. Chyběl nám důraz v zakončení, díky němuž jsme v některých zápasech nebodovali. Například v zápase s Opavou jsme byli herně lepší, ale góly stříleli pouze hosté. Teprve v posledním utkání s GKS Tychy se nám podařilo vstřelit pět branek. Ale ty přišly až poté, co jsem musel o přestávce zvýšit hlas. První poločas se mi nelíbil. Hráli jsme pomalý fotbal jako staří páni. V druhém poločase jsme přidali na rychlosti a na hřišti dominovali. Přesto se budeme ve zbytku zimní přípravy věnovat zakončování akcí.

Jarní část sezóny se nezadržitelně blíží. S jakým umístěním byste byl spokojený?

V první řadě bych chtěl říci, že jsme na tom mnohem líp než vloni. A pokud budeme mít stejnou formu jako minulý rok, v což věřím, skončíme v tabulce do šestého místa. To byl i předsezónní cíl. Pokud se podíváme na tabulku pravdy, jsme v ní na nule. A nula znamená, že bychom se měli pohybovat v horních patrech. Přesto si myslím, že bychom měli mít spíše plusové body. Je škoda, že jsme na podzim neuhráli nějaké remízy, či nedotáhli do vítězného konce zápasy, kde jsme měli jasně navrch.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo