Generální partner
Světlý režim
15. květen 2018

Reprezentační sraz mi hodně dal, svěřil se Fukala

Další mladý hráč MFK Karviná nakoukl do reprezentace. Řeč je o Romanu Fukalovi. Ten s národním týmem do 15 let absolvoval reprezentační sraz s vrcholem v podobě dvojutkání v Irsku.
Na začátku dubna se kapitán starších žáků U15 a člen Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje Roman Fukala dočkal pozvánky do reprezentace. Trenér Jiří Vorlický jej pozval na přípravné dvojutkání v Irsku. „Bylo fajn, parta v pohodě. I těch pár dnů mi hodně dalo,“ vzpomíná Fukala s odstupem jednoho měsíce.

Když měl porovnat soupeře, tak osobně čekal víc. „Mysleli jsme si, že budou lepší. V prvním zápase jsme remizovali 2:2 a v odvetě Irsko vyhrálo 2:1. Fotbalově jsme byli lepší, ale chyběla nám sehranost. My jsme spolu krátce, oni už druhým rokem. Asi se to projevilo,“ hodnotil Fukala. V prvním utkání nastoupil na posledních dvacet minut, ve druhém odehrál v základní sestavě první půlku. V realizačním týmu figuroval též klubový lékař MFK Karviná MUDr. Zdeněk Vojkůvka.   



Na další reprezentační akci, kterou byl turnaj Delle Nazioni v Itálii, už Fukala nejel. „Čekal jsem na šanci mezi náhradníky. Jestli jsem byl zklamaný? Spíš jsem byl rád, že jsem se do reprezentace vůbec dostal a mohl si za ní zahrát,“ prohodil s úsměvem. Do Irska reprezentace cestovala letecky, karvinský hráč byl letadle podruhé v životě. „Ten první let si ale vůbec nepamatuji, byl mi snad pouze rok,“ culil se. 

A skvělá zpráva na závěr – na začátku týdne byla zveřejněna nominace na přípravné duely s Ukrajinou, které se budou hrát v Praze 22. a 24. května. V nominaci kromě Romana Fukaly figuruje také Matěj Jurásek. „V klubu se nám momentálně daří, sám se také na trénincích i v zápasech cítím dobře. Určitě to na nominaci mělo a má nějaký vliv,“ doplnil závěrem Roman Fukala. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo