Generální partner
Světlý režim
2. červen 2018

Ligové statistiky ukázaly mnoho zajímavého

Během tohoto týdne přinesl Deník Sport v grafické podobě některé zajímavé statistiky nedávno skončené HET ligy. Na klubovém webu jsme vybrali ty, ve kterých figurovali hráči MFK Karviná a samozřejmě nechybí různá porovnání všech šestnácti prvoligových zástupců…
Tabulka domácích a venkovních zápasů

V domácích utkáních Karvinští obsadili až 13. příčku s vyrovnanou bilancí pěti výher, pěti remíz a pěti porážek při skóre 19:19. Může za to především nepovedené jaro, během kterého odjel z Městského stadionu v Karviné-Ráji s porážkou pouze Zlín. Na hřištích soupeřů uhráli Karvinští deset bodů a patří jim 11. příčka. Pod sebou nechali Slovácko, Teplice, Ostravu, Duklu a Brno.

Vstřelené góly 1. a 2. poločas

Celkem 32 gólů vstřelili hráči MFK Karviná ve své druhé prvoligové sezóně, což značí osmou pozici společně s Duklou a Teplicemi. V první půli nasázeli do sítě soupeřů 10 gólů, ve druhé pak rovnou dvaadvacet – tedy stejně jako například mistrovská Plzeň.

Inkasované góly 1. a 2. poločas

V opačné statistice jsou Karvinští na sedmé příčce společně s Teplicemi – oba týmy shodně inkasovaly 40 branek. Jestliže v první půli to bylo čtrnáctkrát, tak po změně stran hned šestadvacetkrát – a to je nejvíc z celé ligy!

Přihrávky

Průměrně za zápas si Karvinští přihráli 406 krát, z toho průměrně 310 bylo přesných. Úspěšnost 76% je řadí až na čtrnáctou pozici z 16 týmů ligy. Horší byla jen Bohemka a Jihlava, nejlepší naopak s 82% Plzeň, ovšem nejvíckrát si průměrně přihráli hráči Slovácka (501 krát).

Penalty

Hráči MFK kopali 6 pokutových kopů se stoprocentní úspěšností – čtyřikrát se radoval Lukáš Budínský, jednou Jan Šisler a Tomáš Wágner. Víc penalt kopala jen Slavia (7), ovšem dvě nedala. Naopak brankáři MFK měli klid, proti nim se žádná penalta nekopala.

Fauly

V průměrů jen 13,4 faulů na zápas značí druhé místo hned za Bohemkou, která je v této statistice jen o desetinu procenta lepší. Nejvíc fauloval Zlín (průměr 17). Hned 65 faulů bylo na Filipa Panáka, nejvíc faulovaným hráčem HET  ligy byl jablonecký Michal Trávník (103).

Střely

10,7! To je průměrné množství střel za zápas - v tabulce všech týmů to stačí 11. pozici Z toho na bránu soupeře letělo v průměru 4,2 střely, což je ovšem sedmé místo!  Nejlepší je Slavia (17,5 střel a 6,2 na bránu).

Žluté karty

Celkově 56 žlutých karet není vůbec hrozné číslo. Méně žlutých kartónů viděli pouze hráči Sparty, Jihlavy, Jablonce, Olomouce a Bohemky (jen 33). Nejvíc naopak hráči Liberce, a to hned 74. Mezi jednotlivci ovšem drží primát Jan Šisler – 11 žlutých karet nedostal nikdo!

Červené karty

Jen tři týmy (Karviná, Plzeň a Slavia) neviděly ani jednu červenou kartu. Rekordních 6 pak Liberec.

Ofsajdy

Průměrně jen do 2,1 ofsajdu za celých devadesát minut se chytili karvinští borci. Nejvíc pak hráči olomoucké Sigmy, v průměru 2,8 krát na zápas. 

Souboje

Karvinští průměrně za zápas absolvovali 183 soubojů s úspěšností 53%, což je po Slavii druhý nejlepší výsledek z celé ligy. 

Rohy

Ve statistice rohových kopů jsou Karvinští dvanáctí s necelými pěti rohy na zápas (přesněji 4,9). Průměrně nejvíc rohů zahrávaly týmy Slavie a Plzně (6,4).

Diváci

3554 – to je průměrná návštěva domácích zápasů. Vyprodáno bylo pouze jednou, na utkání s Baníkem dorazilo 4833 fandů. Nejvíc lidí chodilo do Edenu (v průměru 12 431).

Střelci

Králem střelců se stal s 16 góly Michael Krmenčík. Na děleném osmém místě spolu s Milanem Barošem a Josefem Šuralem skončil Tomáš Wágner. Kdyby mu ovšem nebyl dodatečně odebrán gól v Liberci, dělil by se s deseti trefami o pátou pozici mezi kanonýry.

Střely

Lukáš Budínský vyslal za sezónu na brankáře soupeřů 73 střel, což je čtvrtý nejlepší počin. Nejvíc pokusů zaznamenal Davis Ikaunieks z Jihlavy (82).

Souboje

749 soubojů s úspěšností 53% podstoupil Filip Panák, což ho řadí na třetí místo za teplického Vaněčka a jihlavského Dvořáka. Devátý byl Tomáš Wágner s 579 souboji.

Přihrávky do šance

32/51 a sedmý „flek“. To je výčet přihrávek do šancí v podání Jana Kalabišky. Nejlepší v tomto hodnocení byl plzeňský Jan Kopic. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo