Generální partner
Světlý režim
7. březen 2010

Ohlasy po utkání Karviná - Dukla

Nerozhodným výsledkem vstoupili do jara fotbalisté MFK OKD Karviná. Na vlastním hřišti remizovali s Duklou Praha 1:1. Kapitán karvinského týmu Jan Buryán litoval ztracených bodů, oba trenéři však viděli remízu jako zaslouženou.

„Tohle člověka naštve. Mohli jsme klidně vyhrát,“ ulevil si nejprve zkušený stoper karvinské jedenáctky. „Šancí, nebo spíš takových pološancí, abych byl přesný, jsme měli více, ale finální fáze nám trochu vázla. Chyběl kousek štěstí nebo větší důraz, těžko říct,“ přemítal, sedíc na schodech v útrobách stadionu.

Karvinští se podle něj správně pokoušeli o střelbu z větší vzdálenosti. „To bylo dobře. V mnoha předchozích zápasech jsme ve střelbě tak aktivní nebyli. Gólman to mohl vyrazit o něco víc do strany a mohli jsme zakončovat do prázdné. Je to škoda,“ nemohl se smířit s faktem, že výhra Karviné přece jenom ufrnkla před nosem.

Do utkání šli domácí s cílem neprohrávat osobní souboje. „A také nenechat Duklu rozvinout své akce vprostředku hřiště. To se nám všechno dařilo, ale i tak to nestačilo,“ pokrčil rameny Buryán.

A co říkali na terén oba trenéři? „Hřiště nám nečinilo potíže. Za mých let aktivní kariéry, koneckonců i tady Luboše, jsme hráli na o hodně horších terénech. Většinou to takhle zkraje jara bývalo především bahýnko,“ vybavil si ligové zápasy v minulém století trenér MFK OKD Leoš Kalvoda.

„Ona ta změna při přechodu na přírodní trávník je pro mužstva docela citelná. V přípravě se hraje většinou na umělce a pak hráčům chvíli trvá, než si na hru i na jiné tempo v mistrovském utkání zvyknou,“ vysvětloval změny v pojetí hry na klasické trávě trenér Dukly Luboš Kozel.

A proč nehrál nebezpečný Dani Chigou hned od začátku? „To je tak. On totiž Dani je určitě dobrý hráč, má skvělý čich na góly, jenže také své stinné stránky a jednou z nich je to, že v tréninkovém procesu nepracuje tak, jak po něm požadujeme. Když se vrátil z dovolené na zimní přípravu, měl kondici tak na dvě minuty hry,“ prohlásil Kozel, proč se rozhodl nasadit nigerijského útočníka až v průběhu druhé půle. A nakonec to byl šťastný tah. Nigerijec vyrovnal na konečných 1:1.

„Dalo by se říci, že to pro nás překvapení bylo, že Chigou nehrál od začátku. Trenér Kozel ale zvolil tuhle variantu a vyšlo mu to,“ podotkl Buryán. „Kdybychom přidali druhý gól, bylo by vymalováno,“ dodal.

Trenér Kalvoda, ač nespokojen se ztrátou bodů, musel uznat, že remíza je spravedlivá. „Ona také Dukla má určitou kvalitu, jistě k nám nepřijela jen tak na výlet, odevzdat body a pak hurá domů. Přesto si myslím, že jsme mohli z našich šancí vytěžit více. Pak bychom měli náladu mnohem lepší. Takhle musíme přivézt něco z Mostu," přemýšlel Kalvoda již nad dalším utkáním.

Mladý kouč Dukly Luboš Kozel mu broukal do noty. „Ta remíza je zasloužená. Dokonce jsme v závěru mohli rozhodnout, ale to by asi pro domácí bylo moc kruté," mínil.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905