Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2018

OHLASY: Pastornického nula, premiéra Holzera

Se svými pocity se po postupu do třetího kola MOL Cupu svěřili trenér Roman Nádvorník, debutanti Jan Holzer s Jánem Krivákem a brankář Martin Pastornický.
Roman Nádvorník

Trenér MFK si pochvaloval, že bylo utkání rychle rozhodnuté a hráli hráči širšího kádru. „Dva góly do půle a třetí krátce vzápětí po změně stran otupily soupeřovo snažení. Nechci vyzdvihovat jednotlivce, potřebovali jsme vidět kluky v zápase a všechno si v klidu vyhodnotíme. Těší nás postup i nula vzadu," řekl.

Velmi dobře fungovala spolupráce Ba Loua s Ramirezem. Záložník z Pobřeží Slonoviny připravil pro venezuelského útočníka dva góly. „Spokojenost! O Adrielovi jsme veděli, že má rychlé první kroky, umí se tam dostat a poslat dobrý balón před bránu. Povedlo se hned dvakrát, takže určitě dobré. Každopádně pořád má tréninkový deficit, ale určitě mu pomůže reprezentační přestávka, aby se dal do formy a zvládl co možná nejdřív celý zápas," řekl na adresu krajního záložníka Roman Nádvorník.

Karvinský kouč mnohé překvapil nominací šestnáctiletého Jana Holzera. Nakonec dostal důvěru na posledních několik minut. „Jsem známý tím, že dávám šanci mladým hráčům. Honza podává kvalitní výkony v ligovém dorostu, je to reprezentant a prostě dostal šanci. Záleží jen na něm, jak bude dál pracovat. Teď ví, že má dveře otevřené a to platí i pro další šikovné kluky z dorostu a juniorky,“ prohlásil Roman Nádvorník. 


Jan Holzer

Šestnáctiletý univerzál přiznal, že hrát za A-tým byl jeden z jeho snů a cílů. Před střídáním Bojana Letiće přiznal nervozitu. „Nepředstavoval jsem si, že dostanu šanci v tak mladém věku. Nervozní jsem lehce byl, to nepopírám. Na druhou stranu jsem měl v hlavě, že si ty minuty musím hlavně užít," usmíval se Holzer. 

Celý den od ranního rozcvičení v Karviné až po samotný zápas si náramně vychutnával a sbíral cenné zkušenosti. „Úplně maximálně. Byl bych šťastný i za minutu na trávníku. Dospělý fotbal je rychlý, důraznější a vyspělejší než dorostenecký. Je to pro mě velká zkušenost, budu dál pracovat a s pokorou čekat na další šanci," podotkl Jan Holzer 

Během osmi nebo devíti minut stihl několik dotyků s míčem i jednu střelu z voleje. Ta kdyby sedla, mohlo být hodně veselo... „No, to by byl hodně drahý start. Jsem fakt moc šťastný, že jsem to mohl takhle brzy všechno zažít," dodal s úsměvem na tváři mládežnický reprezentant.


Ján Krivák

Vítěznou a gólovou premiéru zažil také stoper Ján Krivák. Odehrál celý zápas, byl nepřehlédnutelný v hlavičkových soubojích a navíc po standardní situaci skóroval. „Gól vždycky potěší, Bojan Letić kopl roh perfektně. Jsem rád, že jsem pomohl týmu k postupu do dalšího kola," hodnotil zápas slovenský stoper.


Martin Pastornický 

Poprvé v sezóně se dostal do brány, musel řešit dvě zapeklitější situace - zvládl je. Po zásluze se pak mohl Martin Pastornický radovat z vychytané nuly. „Mám radost z čistého konta, byl to dobrý zápas. Domácí nás zlobili především v úvodu, podařilo se mi chytit dvě jejich velké šance. Jsem rád, že jsme celkem bez problémů postoupili do dalšího kola," uvedl dvaadvacetiletý gólman.



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo