Generální partner
Světlý režim
18. březen 2010

Tomáš Jursa: Chceme urvat tři body

Celou zimní přípravu laboroval Tomáš Jursa se zraněním a neabsolvoval ani jeden přípravný zápas. V Mostě nastoupil do rozehraného utkání a i on měl lví podíl na bezbrankové remíze. Dnes jsme ho pro Vás vyzpovídali.

Celou zimu jsi laboroval se zraněním. Neodehrál jsi ani jeden přípravný zápas. Jak bylo složité nastoupit do rozehraného utkání v Mostě?

Složité to moc nebylo. Náročné bylo snad jen to, že jsem musel nastoupit na hřiště během dvou minut. Nebyl jsem pořádně rozcvičený. Ale ve druhém poločase jsem se rozehřál a bylo to v pohodě.

Domácí útočníky se vám podařilo uhlídat. Ale v útočné fázi to trošičku skřípalo. I když jste si vypracovali mnoho příležitostí, nedokázali jste vstřelit gól. Čím si to vysvětluješ?

Domácí jsme k ničemu nepustili. Směrem dopředu to byl náš nejlepší zápas na hřištích soupeřů. Akorát nás trápila koncovka. I kdybychom hráli do rána, tak bychom gól nevstřelili.

Včera se odehrál přípravný zápas s Lokomotivou Petrovice. V něm dostali příležitost hráči, kteří pravidelně nenastupují za áčko. Přesto jste se docela trápili a svého soupeře udolali jenom 3:2. Je to tím, že nejste spolu sehraní?

I to je jeden z důvodů, proč konečný výsledek nebyl vyšší. Bylo to zapříčiněno i tím, že jsme v úvodu neproměnili pět šest nadějných příležitostí. A Petrovice se z ojedinělé akce ujali vedení. To se potom hraje mnohem složitěji. Ale do konce poločasu jsme skóre otočili a v závěrečném účtování jsme byli o gól lepší.

V neděli se na Městském stadionu představí silný Zlín. Jak bude náročné uhlídat útočné duo Žůrek – Kroupa?

Bude to nesmírně složité. Jakmile se Žůrek rozběhne, tak ho nikdo nezastaví. A to bude hlavní cíl – uhlídat ho. Ale i Zlín je k poražení. Nemá zase tak přesvědčivé výsledky, jak by se mohlo na první pohled zdát. Navíc se nám lépe hraje proti kvalitnějším soupeřům.

Po dvou zápasech máte na kontě dvě remízy. Jaká panuje spokojenost se vstupem do sezóny?

Jsme rádi, že jsme neprohráli ani jeden zápas. Jenom škoda zbytečně ztracených bodů s Duklou. A ani v Mostě jsme nezklamali a bod ze hřiště soupeře je velmi cenný. Teď bychom chtěli urvat tři body.

V zimní přestávce se o tebe zajímal Baník Ostrava. Znamená to, že tvoje angažmá v Karviné v létě skončí?

Nad tím teď nepřemýšlím. Pro mě je důležité, abych se co nejrychleji dostal do herní pohody a odvedl v dresu Karviné stoprocentní výkony. A co bude v létě, je zatím ve hvězdách. Já to v tuto chvíli vůbec neřeším.

Jsi rozený záložník, ale ve většině utkání nastupuješ na postu obránce. Takže ses již přeorientoval na zadáka?

Vyzkoušel jsem si všechny posty. Nejprve jsem začínal jako útočník, poté jako záložník a nyní hraji obránce. To mi asi nejlépe vyhovuje. Ale nečiní mi problémy naskočit na jakémkoliv místě, když si to bude trenér přát.

Dá se očekávat, že nedělní zápas bude úplně jiný než ten v Mostě. Jistě nebude k vidění tolik brankových příležitostí jako v předchozím duelu. Co musíme udělat, abychom se po odehrání utkání radovali z výhry?

Měli bychom na ně vlétnout a vstřelit jim co nejdříve gól. To by mělo rozhodnout o osudu utkání. A samozřejmě poctivá obrana. Chtěli bychom uhrát vzadu nulu.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo