Generální partner
Světlý režim
15. září 2018

O prolomení faktoru Stínadla, Teplice-Karviná (ne,15)

Po reprezentační přestávce se vrací zpět FORTUNA:LIGA. Karvinští odcestovali v sobotu do Teplic, kde je v neděli čeká souboj s bodově stejně postaveným soupeřem.
Severočeský klub nepatří zrovna k oblíbeným soupeřům karvinského týmu. V dosavadních čtyřech vzájemných duelech dokázali Slezané obrat svého soupeře pouze o bod, stalo se tak v dubnu tohoto roku po domácí remíze 1:1. V premiérově sezóně Karvinští doma vybouchli 1:4, v zápasech v Teplicích pak pokaždé prohráli těsně 0:1. „Každá série jednou musí skončit, snad to bude už nyní. Čeká nás ovšem těžký zápas, ve kterém Teplice budou chtít doma vyhrát, protože jsou na tom stejně jako my,“ uvědomuje se trenér MFK Roman Nádvorník. 

Největší nebezpečí podle karvinského trenéra představují útočník Vaněček a záložník Hora. Nesmíme ovšem zapomenout ani na stopery Alexe Krále a Jana Hoška. Ten krátce po konci uplynulé sezóny zamířil z Karviné právě na sever Čech. „V přechodové fázi hraje prim Jakub Hora, ve vápně a okolo šestnáctky je hodně nebezpečný David Vaněček. A nesmím zapomenout na Jana Kroba, který má výborné centry a zahrává standardní situace,“ podotkl k soupeři kouč Nádvorník.

Příjemná jubilea mají před sebou brankář Martin Berkovec a záložník Lukáš Budínský – pokud zasáhnou do zápasu, půjde o jejich stý ligový start v nejvyšší české soutěži. „Je to hezké, ale spíš se soustředím na to, abychom si všichni společně nepokazili sérii dvou vítězství za sebou špatným výkonem. To je nejdůležitější, chceme v Teplicích bodovat,“ vyhlásila brankářská jednička. 



„Skláři“ pod vedením Daniela Šmejkala aktuálně tahají sérii pěti zápasů, ve kterých nebodovali naplno. Jediného vítězství v této sezóně dosáhli ve druhém kole, když porazili na Stínadlech pražskou Duklu 5:2. Objektivně je třeba říct, že především v domácím prostředí jim los moc nepřál – kromě Dukly hostili Spartu (0:4) a Slavii (0:3).  

Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový David Vaněček, který nejpozději v zimě zamíří na angažmá do Skotska. Právě Vaněček rozhodl poslední vzájemný duel na Stínadlech gólem z 87. minuty.

Utkání 8. kola FORTUNA:LIGY FK Teplice – MFK Karviná začíná na Stínadlech v neděli 16. září v 15 hodin. Hlavním rozhodčím bude pan Ondřej Ginzel, na čarách jeho asistenti Mokrusch a Hrabovský.  

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905