Generální partner
Světlý režim
12. listopad 2018

Juniorka v Brně dvakrát vedla, přesto prohrála

Vstup do první fáze nadstavby juniorskému týmu nevyšel. Na dva góly Jana Suchana pokaždé domácí brzy odpověděli a nakonec překlopili výhru na svou stranu.
FC Zbrojovka Brno
neděle 11.11.2018
4:2
(1:1)
Městský stadion Srbská
Diváci: 60
MFK Karviná
Ciupa - Putyera (85. Sembol), Motyčka, Piroch, Paholík - Kocsis - Galuška (85. Hruška), Fokaidis, Suchan, Gros - Ramirez.
Branky: 34. z pen. a 59. Kříž, 74. Hykš, 83. Holman - 32. a 51. Suchan
ŽK: Hykš - Gros
Rozhodčí: Zelinka

Komentář

Hosté začali špatně, prvních patnáct minut vůbec nezachytili a rezonovaly z toho snad dvě vyložené šance brněnské Zbrojovky. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala a ve dvaatřicáté minutě se prosadil po centru z levé strany Jan Suchan. Vedení vydrželo hostům pouze chvíli, protože domácí si došli pro penaltu – sám faulovaný Kříž vyrovnal.

Rychlejší a agresivnější domácí pak po zbytek poločasu dominovali, ale výsledek se ani po dvou dobrých příležitostech Brna nezměnil. To už neplatilo po šesti minutách druhého dějství, když Ramirez vybídl ke skórování Jana Suchana a ten opět nezaváhal. Ještě předtím však brankář Ciupa podrželo svůj, když chytil velkou šanci domácímu hráči.  

Následovaly dvě zahozené šance Erica Ramireze, které se později ukázaly jako klíčové. V největším tlaku hostujícího týmu přišel šok v podobě hrubé chyby a vyrovnání z kopačky Kříže. Minisouboj Kříž vs. Suchan tedy po hodině hry nerozhodně 2:2!

Karvinští pokračovali v dobrých pasážích, třetí gól měl na noze Galuška, ovšem nedal a Brno trestalo – důrazný Hykš si ve vápně počínal správně a Zbrojovka poprvé vedla! Od té chvíle domácí chytře zalezli, soustředili se na obranu a sedm minut před koncem potvrdili vítězství čtvrtým gólem po rychlém brejku a chladnokrevném zakončení.

V zajímavém duelu padlo šest branek, bohužel hned čtyři do karvinské sítě. Za dva týdny je na programu poslední podzimní kolo, juniorka se rozloučí s rokem 2018 domácím utkání proti Sigmě Olomouc a bude hrát o udržení naděje na postup do bojů o titul, kam postoupí nejlepší čtyři týmy. Na čtvrtý „flek“ ztrácí aktuálně sedm bodů.


Zdroj: FC Zbrojovka Brno

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „O lepší výsledek nás připravily hrubé chyby v obranné fázi. Dvakrát jsme vedli a domácí v obou případech rychle reagovali vyrovnávacím gólem. Jestliže nás trápí obrana, tak útok není výjimkou. Vytvořili jsme si docela dost čistých gólových šancí, které jsme zahodili. Věděli jsme, že v případě úspěchu bychom se výrazně přiblížili první čtyřce, ovšem Porážkou jsme si to naopak hodně zkomplikovali.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo