Generální partner
Světlý režim
28. březen 2010

Porážka v Hlučíně

Nečekaným výsledkem dopadlo sobotní derby karvinských fotbalistů na hřišti slabého Hlučína. Po nepřesvědčivém výkonu totiž o gól prohráli.
FC Hlučín
sobota 27.3.2010
1:0
(0:0)

Diváci: 786
MFK Karviná
Hanuš – Dohnálek, Švrček, Bogdaň, Šiklič – Hrtánek, Žižka, Javorek – Dobeš (84. Hošek), Sokol (53. Bartošák) – Dzierzegsa (90. Mozol).
Kafka – Jursa, Hoffmann, Buryán, Staš – Ficek, Pavlík, Kostoláni, Štajer (46. Milosavljev) – Mišinský, Opic (65. Zoller).
Branky: 48. Dzierzega
ŽK: Dzierzega – Opic
Rozhodčí: Ardeleánu – Mencl, Kubáň

Komentář

Špatný výkon předvedli fotbalisté Karviné na hřišti předposledního Hlučína. Oproti zápasu se Zlínem si vytvořili minimum šancí, nedali ani gól a zůstali tvrdnout v dolní polovině tabulky. „Je to tak, bylo to hrozné. Zatímco v předchozích zápasech jsme hráli opravdu dobře, zvláště proti Mostu a Zlínu, dneska jsme předvedli nejhorší jarní výkon,“ prohlásil po zápase rozmrzele trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Na hlučínském stadionku, který má tu zvláštnost, že kromě tribuny nelze zápas sledovat prakticky odnikud jinud (kromě přilehlých paneláků), viděli diváci v první půli velkou fotbalovou nudu. Zahřívací desetiminutovka trvá obvykle právě oněch 10 minut, v Hlučíně se však protáhla na minut pětatřicet.

Do té doby se událo jen to, že Opic našel centrem hlavu Kostolániho a ten v záklonu mířil nad. Na druhé straně překopl Šiklič z trestňáku Kafkovo břevno o centimetry.

Pak následovala zase nudná pasáž nepřesností a osobních soubojů, takže diváci se spíš opalovali v příjemném jarním sluníčku.

Klidné vody první půle rozčísl až Kostoláni, který si vzal v 38. minutě míč, napřáhl a trefil břevno! Domácí odpověděli přímočarou akcí, na jejímž konci byla Dobešova nepřesná dělovka.

Nebývale aktivní Opic pak připravil velkou šanci Mišinskému, jeho hlavičku ale bravurně vytáhl mimo své tyče brankář Hanuš a dobíhající Ficek už balon nestihl dopravit do jeho sítě. V nastaveném čase pak Opicova povedená bomba z přímého kopu skončila na reklamách dva metry od levé tyče Hanušovy brány.

„Tady jsme měli štěstí, poněvadž Karviná nás v závěru poločasu zatlačila. Na mých hráčích se až příliš podepsala nervozita z nutnosti bodovat. Soupeři zezdola se na nás začali v tabulce dotahovat, to se pak hraje špatně. Do utkání se to promítlo v tom, že kluci byli toporní, křečovití,“ postřehl nový kouč Hlučína Václav Daněk.

Na začátku druhé půle se řítil do slibné šance hlučínský Hrtánek, jenže se z ní sám vytlačil. Hlučínští vůbec disponovali uměním dostat se ze slušných možností do nicneříkajících pozic.

To ale neplatilo o minutě 48., v níž propadla obrana Karviné a Dzierzega ve skluzu uklidil balon ke Kafkově tyči – 1:0. „Zase fatální hrubka. Nerozumím tomu, proč se Buryán se Stašem najednou rozestoupili a nechali soupeři možnost zakončit,“ zlobil se trenér Kalvoda.

Karviná začala tušit, že je zle, ale moc pro změnu skóre nedělala. Až v 62. minutě přiklepl Mišinský míč do běhu Milosavljevovi, ten ale mířil jen doprostřed brány a tam, pokud si zrovna nevyklepává z kopačky hlínu o svou zadní tyč, obvykle správný gólman bývá...

V 76. minutě se objevil ve své tradiční dobré šanci Mišinský, ovšem na jaře mu zatím není přáno potkat se se střeleckou múzou – zase akci zazdil. Hlučín ve druhé části bránil a spoléhal na brejky. Po jednom takovém se díky hře rukou podařilo Dzierzegovi uniknout Buryánovi a teprve obětavý Kafka mu skokem pod nohy šanci překazil. Nicméně Karvinští se už do konce zápasu nevzpamatovali a zaslouženě prohráli. „Nemám k tomu moc co říct. Ještě nyní to pomalu vstřebávám,“ podotkl v neděli, tedy s jednodenním odstupem, k výkonu svých hráčů Leoš Kalvoda.

„Nechápu, jak během jednoho týdne se může obraz naší hry změnit takhle k horšímu. Na tréninku jsme pracovali dobře, pak přijde zápas s celkem, který hraje o záchranu a naše kvalitní hra proti Zlínu se vypaří kamsi pryč,“ nerozuměl počínání karvinských fotbalistů jejich trenér.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905