Generální partner
Světlý režim
30. březen 2010

Kalvoda: Musíme chodit důrazněji do soubojů

Ani čtvrtý pokus nepřinesl karvinským fotbalistům plný bodový zisk. Navíc předvedli nejhorší výkon v jarní části. Přinášíme Vám rozhovor s trenérem Leošem Kalvodou.

Před utkáním v Hlučíně jste udělal několik změn v sestavě. Ale ani to nepomohlo. Dokonce jsme podali nejhorší jarní výkon. Čím si to vysvětlujete?

Spatřuji dvě chyby. První byla ta, že se hráči nepodřídili radám, které jsem jim dal. Klub sice hráčům zajišťuje nadstandardní podmínky, ale ti musí o sebe dbát i mimo stadion. To znamená, že musí dodržovat pitný režim a pravidelný přísun vitamínů, aby se vyvarovali jarní únavy, která na ně padá. Ta není způsobena přetěžováním. Trénujeme pořád stejně. Druhou chybou bylo podcenění soupeře. Kluci si mysleli, že se Hlučín porazí sám.

Ani tentokrát jsme se střelecky neprosadili. Co nám chybí, abychom konečně začali střílet branky?

Jednoznačně musíme chodit do soubojů s větším důrazem. Byť by i hrozilo zranění. Nelze všechno řešit technicky. Někdy je zapotřebí síly.

Dva body ze čtyř utkání je málo. Ale nyní máme výhodu dvou domácích utkání. Takže povinnost velí uhrát šest bodů, souhlasíte?

Neviděl bych to takhle jednoznačně. Vlastní prostředí představuje výhodu jenom tehdy, když si domácí celek připíše výhru. Ale já si myslím, že teď už půjdeme výsledkově jenom nahoru. Podáváme kvalitní výkony (až na poslední zápas v Hlučíně), ale zatím se nám nepodařilo je přetavit v bodový zisk. Vůbec si nepřipouštím, že bychom se namočili do sestupových vod. I týmy pod námi začnou prohrávat. My naopak budeme v tabulce stoupat výš.

V Hlučíně se předvedli dva noví hráči – Zoller a Štajer. Jak jste byl s jejich výkonem spokojený?

Musel jsem provést v sestavě nějaké změny. Protože Ciku a Pontus byli zranění, tak jsem je poslal do béčka na rozehrání. Štajer podal kvalitní výkon směrem dozadu. Je vidět, že je to rozený stopér. Vzhledem k tomu, že máme dostatek výborných obránců, musel se přeorientovat na záložníka. Zoller si musí zvyknout na tempo druhé ligy.

Napravit špatný vstup do soutěže můžeme v neděli s Jihlavou. Ta již není tak silná jako v minulosti. Přesto, na co si musíme dát pozor?

Hráče pokaždé upozorňuji na začátky a konce poločasů. To by si měli pohlídat. Paradoxně inkasujeme právě v těchto úsecích hry. Zápas s Hlučínem moje slova jenom potvrzuje.

Na podzim jsme prohráli na Vysočině divokým výsledkem 5:3, kdy jsme měli katastrofální vstup do utkání. Jak se vyvarovat podobnému začátku?

Být koncentrovaný od první minuty. Jinak se to může hrubě nevyplatit. Tak jako například v Jihlavě.

Jejich nejtalentovanější hráč Vydra již střílí góly za Baník Ostrava. Berete jeho odchod na ostravské Bazaly jako výrazné oslabení útočné síly Jihlavy?

Vůbec ne. Jihlava disponuje kvalitním kádrem. Neodešel jim jenom Vydra, ale i Tecl. Oba tito mladíci prokázali, že mají navíc než jen na druhou ligu. Tecl sice ve Slavii nedostává příležitost, ale Vydra ukazuje, že je platnou posilou Baníku.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo