Generální partner
Světlý režim
27. prosinec 2018

ONDRÁŠOVKA CUP: Tři finálové účasti

Padesátiprocentní úspěšností se můžou pochlubit mládežnické celky MFK Karviná, které během podzimu bojovaly o postup na finálové turnaje Ondrášovka Cupu. Postup slavily kategorie U8, U9 a U13.
Hodně prestižně berou všechny kluby v Česku toto neoficiální mistrovství republiky. Na podzim se konalo několik předkol a potom jednotlivé kvalifikační turnaje dle kategorií a působnosti – dohromady 46 kvalifikačních turnajů. Kvalifikační turnaje přípravek a žáků s účastí MFK proběhly v Karviné (U9, U11 a U13) a ve Frýdku-Místku (U8, U10 a U12).

Domácího prostředí využili svěřenci Dávida Krále (U9 – článek ZDE) a Tomáše Červenky (U13 – článek ZDE). Ve Frýdku-Místku se radoval tým U8 pod vedením trenéra Ondřeje Hánla. „V minulém ročníku také postoupila tři naše družstva. Tentokrát jsme tajně doufali ve čtyři finálové účasti. Týmu U10 finále uniklo jen o kousíček. Je to pro kluky velká škoda. Nakonec tedy pojedou na finálové turnaje tři týmy, i to je výborné,“ řekl hlavní organizátor „karvinských“ kvalifikací Tomáš Červenka.

Zmínil rovněž, že kvalifikační turnaje byly zvládnuté na jedničku a rozhodně bude klub usilovat o pořádání kvalifikací i v dalších ročnících.

Čtyři z šesti finálových turnajů proběhnou v květnu, zbývající dva v červnu. Zajímavostí je, že týmy MFK Karviná se zúčastní hned prvního a potom závěrečných dvou finále tohoto neoficiálního mistrovství republiky. „Snažili jsme se získat pořadatelství i jednoho finálového turnaje, ale nepovedlo se,“ dodal závěrem trochu smutně Tomáš Červenka. 

Termíny finálových turnajů Ondrášovka Cup 2018/2019

U13: 4. - 5. května 2019 (Roudnice nad Labem)
U12: 18. - 19. května 2019 (Šumperk)
U11: 11. - 12. května 2019 (Hradec Králové)
U10: 25. - 26. května 2019 (Vysoké Mýto)
U9: 1. - 2. června 2019 (Marila Příbram)
U8: 8. – 9. června 2019 (Chomutov)
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo