Generální partner
Světlý režim
3. duben 2010

Fotbalisté už potřebují proti Jihlavě zabrat

S obrovskou touhou odčinit blamáž v Hlučíně nastoupí na Velikonoční neděli do zápasu s Jihlavou fotbalisté druholigového MFK OKD. Věří, že předčasnou výslužku si domů na Vysočinu poveze soupeř.

Trenér týmu Leoš Kalvoda nemohl po solidních představeních s Mostem a Zlínem pochopit, jak mužstvo může proti mnohem slabšímu Hlučínu podat tak otřesný výkon. „Pevně věřím, že v tom nebylo nic jiného než naše jakási jarní únava,“ významně podotkl trenér Karviné. „Přeci není možné, abychom po třech zápasech, protože i proti Dukle jsme hráli dobře, najednou zapomněli hrát fotbal,“ vrátil se ještě k poslednímu nepodařenému duelu Kalvoda a pak už raději obrátil list.

Mužstvo podle něj celý týden pracovalo na zlepšení v útočné činnosti. „Je to o pohybu, postavení hráče a zachování chladné hlavy ve vápně. Celý problém se týká nejen hrotových útočníků, ale i křídelních hráčů, aby dobře uzavírali kraje hřiště. Na tréninku hráči plní své pokyny dobře, ale pak přijde zápas a nedokáží to zopakovat,“ posteskl si Kalvoda. V takovém případě se to však může dotknout výše zmiňovaných hráčů, kteří se mohou posadit na lavičku, nebo klidně taky na tribunu.

„Máme v kádru dvacet hráčů a hrát může jen deset. Myslím tím v poli. S nějakými změnami pro Jihlavu počítám, ale zase nemůžu dělat radikální řezy. To by celá zimní příprava, kterou jsme směřovali k vytvoření ideální sestavy, postrádala smysl,“ upozornil kouč MFK OKD.

Ten s oblibou upozorňuje na známý fakt, že fotbal se rozhoduje v pokutovém území. „To, co se děje na půlící čáře, mě až zas tak nezajímá. Důležité je, zdali dáváme góly, anebo neděláme v obraně chyby. Proto jsem také nepochopil ten hlučínský výpadek. Vždyť na tréninku jsme dělali všechno stejně, příprava proběhla standardně, všechno bylo normální,“ podivoval se přeci jen ještě jednou Leoš Kalvoda.

 

Možná, že proti Jihlavě dá šanci nově příchozím hráčům. I když – moc zimních posil pravidelně nehraje. Vlastně hraje stabilně jen jedna, a tou je Marek Kostoláni. „Udělali jsme v zimě Gottwalda, který je vápnový hráč, ale dosud ještě neměl vyřízenou registračku a vlastně ani kondici,“ přiznal Kalvoda. „Nicméně se zlepšuje, nějakou minutáž by mohl dostat,“ připustil.

Stejně jako Zoller, který odehrál pár minut v Hlučíně? „Ten si teď dělá svářečský kurz a trénuje s béčkem. Nemyslím, že by proti Jihlavě zasáhl do hry,“ informoval Kalvoda. A co Bajza? „Tak ten už tady není. Byl jen na zimní přípravu,“ přidal novinku Kalvoda.

A co další zimní posila Řek Liolios? „U něj je problém, že na čtyři posty v obraně máme osm hráčů. Jedním z nich je další Slovák Štajer,“ vysvětlil Kalvoda, proč zatím „El Greco“ sedí jen na lavičce.

A po víkendovém utkání béčka, které vyhrálo 5:1 v Dobré, se možná v sestavě zase objeví střelci Kamerunec Tchami, Albánec Ciku či Polák Pontus. „Není to vyloučeno. Ono je pěkné, že dávali v béčku góly, ale to by ještě tak scházelo, aby je v I.B třídě nedávali. Nicméně je to všechno v hlavách. Ti hráči mají druholigovou kvalitu a každý gól, i když jej dají v B-týmu, jim může psychicky pomoci,“ upozornil závěrem Leoš Kalvoda. Třeba z toho bude profitovat Karviná už v neděli.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo