Generální partner
Světlý režim
25. únor 2019

Jasná výhra v Třinci! Juniorka ovládla derby 5:1

Třetí vzájemný zápas v sezóně přinesl druhou radost z výhry pro karvinské hráče. Hattrickem pomohl pod Javorovým k výhře záložník Jan Suchan.
FK Třinec
neděle 24.2.2019
1:5
(0:2)
Lesní
Diváci: 65
MFK Karviná
Pastornický - Putyera, Motyčka, Paholík (80. Holec), Hejda - Fokaidis (73. Ceniga) - Wala (81. Botur), Suchan, Lingr, Hladík (69. Hujo) - Kouakou (57. Gros).
Branky: 67. Nieslanik - 12., 69. a 86. Suchan, 33. Motyčka, 79. Lingr
ŽK: Hladík, Motyčka, Ceniga (vš. KAR.)
Rozhodčí: Machálek

Komentář

Když se naposledy na začátku listopadu radoval juniorský tým radoval ze zisku tří bodů, bylo to v Třinci. A další výhra přišla na stejném místě proti stejnému soupeři až na konci února. Herně vyrovnaný zápas rozhodla lepší produktivita a několik dobrých zákroků Martina Pastornického. 

První gól vidělo šest desítek fanoušků už ve dvanácté minutě, kdy Jan Suchan využil hrubé chyby brankáře Palečka a poslal míč do opuštěné brány. Třinec mohl vzápětí vyrovnat, ale Pastornický si s technickou střelou Schwendta poradil. Dvougólový náskok mohl svému týmu dopřát Christian Kouakou, ale třinecký gólman své zaváhání odčinil. 

Jenže v třiatřicáté minutě už Karvinští o dva góly vedly. Na výbornou přihrávku Suchana si na přední tyč naběhl stoper Jan Motyčka a hosté šli do trháku. První půle tedy skončila 2:0 pro Karvinou i díky dalšímu zákroku brankáře Pastornického proti Nieslanikovi.

Další góly přišly až v závěrečné pětadvacetiminutovce. Nejprve snížil Nieslanik, jenže drama odmítl okamžitě Suchan, který si naběhl na přesný centr Ondřeje Lingra a znovu to bylo o dva góly. V osmdesáté minutě už bylo definitivně jasno, domácí obrana zaspala a rychlý protiútok zakončil gólem Ondřej Lingr.

A poslední slovo měl nakonec Jan Suchan, který čtyři minuty před koncem zkompletoval hattrick prudkou přízemní střelou k tyči. Karvinští ve druhé půli ještě několik šancí zahodili, přesto z hutnického města odjížděli s dobrou náladou a třemi body. 

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Výsledek značí jednoznačný průběh, ale v poli to byl vyrovnaný zápas s plno souboji. Měli jsme ovšem v sestavě rozdílové hráče Suchana s Lingrem, to rozhodlo. Jinak se jednalo o klasický zápas Juniorské ligy s šancemi na obou stranách.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo