Generální partner
Světlý režim
8. březen 2019

Šéftrenér mládeže o zimní přípravě a cílech pro jaro

Na startu jara šéftrenér mládeže MFK Karviná Petr Gibala sesumíroval práci v zimní přípravě. Řeč se stočila také k reprezentaci a cílech pro druhou půlku sezóny.
Rozběhla se dorostenecká liga, ostatní týmy čeká ostrý start příští týden. Jak jste spokojený s přípravou?
Příprava všech týmů se nevymykala těm předchozím. Kluci se převážně připravovali v domácích nadstandardních podmínkách a nechyběla ani soustředění – u devatenáctky dokonce dvě. Právě „A“ dorost odehrál v přípravě zápasy proti velmi kvalitním protivníkům – Žilina, Ružomberok, Wisla Plock nebo Legia Varšava. Sedmnáctka byla v Nitře, kde se utkala s Trnavou, Zlatými Moravci a Nitrou. Ostatní týmy hrály klasické přípravné zápasy doma nebo venku.

Týmy U19 a U17 mají za sebou zápasy proti pražským „S“. Ani v jednom sice nebodovaly, ale příslib v předvedené hře do dalších zápasů byl patrný, ne?
Stoprocentně ano! V zápasech proti Spartě ukázaly obě kategorie, že se můžou měřit s kýmkoliv. Devatenáctka smolně prohrála, přestože ve druhé půli jsme byli jasně lepší. Sedmnáctka sedmdesát minut držela krok, pak bohužel třikrát inkasovala. Na Slavii dokonce kluci dvakrát vedli – 2:1 a 3:2. Potenciál a především konkurence tam je. Což je strašně důležité pro jejich fotbalový růst.

Hodně náročné jaro čeká osmnáctku, která se bude zachraňovat v MSDL. Jak to bude těžké?
Trápí nás to a uděláme maximum pro úspěch. Kluků tam není moc, musíme je různě točit, nehraje pokaždé stejná sestava, proto tam nemůžou být automatismy. Je důležité, aby si všichni uvědomili, že když jdou hrát za osmnáctku, tak také musí odvést maximum. Potřebujeme, aby byli v zápasovém zatížení. Oni to musí brát stejně. Navíc v devatenáctce se smí střídat pouze třikrát, takže pokud jsou všichni zdraví, logicky všichni nemůžou hrát. Proto jdou za osmnáctku. 

Nejinak je na tom žákovská patnáctka.
Jde o vlajkovou loď žákovské kategorie. Udělali jsme také všechno pro to, aby jaro bylo mnohem lepší. Uvidíme, jestli nově příchozí hráči budou k dispozici už pro první jarní kolo. Kádr potřeboval doplnit, snad se to povedlo. Pokud se budeme dostávat do šancí a střílet góly, tak kvalita se projeví. Na podzim víc kategorií limitovalo neproměňovaní stoprocentních gólovek.

Jaké jste si tedy nastavili cíle pro jaro?
Určitě zachovat ve všech soutěžích prvoligovou příslušnost, to se týká především dorostenců U18 a žáků U15. U devatenáctky bych byl moc rád, kdyby se podařilo skončit v první desítce. U mladších dorostenců U17 a U16 je fajn, že můžou hrát v pohodě a bez nervů. Je tam předpoklad pro neustálé zlepšování se. 

Během podzimu ubylo reprezentačních pozvánek do jednotlivých kategorií. Zlepší se to na jaře? Vidíte v někom potenciál a zároveň se mu povedla zimní příprava?
Základním stavebním kamenem slovenské reprezentace do 19 let byl Matúš Mader. Bohužel nepostoupili na finálový turnaj a teď bylo hluché období. Je otázkou, jak na Slovensku budou sestavovat dvacítku. Jestli dají šanci i hráčům dorostu nebo hráčům z ciziny a těm, kteří už hrají mužské soutěže. Ale to se teprve uvidí. Druhý reprezentant Jan Holzer je delší dobu zraněný. Teď se musí dát hlavně dohromady. Co se týká dalších hráčů, tak jsem se v Praze bavil s reprezentačním koučem Radkem Bejblem. Nastínili jsme si situaci, někteří kluci se mu líbili. Bude to jen o nich, musí na sobě neustále pracovat. 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo