Generální partner
Světlý režim
29. březen 2019

Skvělý vítězný večer! Karviná-Baník Ostrava 2:0

Karvinští slaví, neboť ovládli jednoznačným způsobem slezské derby. Vyprodaný stadion aplaudoval ve stoje nasazení, bojovnosti i konečnému výsledku.
MFK Karviná
pátek 29.3.2019
2:0
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 4833
FC Baník Ostrava
Berkovec - Krivák, Dreksa, Rundić, Záhumenský - Smrž, Budínský - Guba (63. Galuška), Lingr (90. Bukata), Ba Loua (89. Suchan) - Wágner.
Laštůvka - Procházka, Šindelář, Stronati - Fillo, Jánoš, Hrubý, Fleišman - Diop (70. O. Šašinka), Kuzmanovič - J. Šašinka (46. Baroš).
Branky: 49. Budínský, 72. Galuška
ŽK: Wágner, Krivák, Berkovec - Hrubý
Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Dohnálek

Komentář

Skvělé! Karvinští hnaní vyprodaným stadionem a charismatickým koučem Františkem Strakou vymazali po skvělém výkonu soupeře ze hřiště. Na Baník domácí vyrukovali s Pavlem Dreksou, který naskočil do prvoligového kolotoče poprvé od konce července – a hned s kapitánskou páskou. Naopak nemohli hrát vykartovaný Čolić a zraněný Moravec.

Od úvodního hvizdu se hrálo podle karvinských not. Hned ve čtvrté minutě spálil stoprocentní tutovku pozdější „muž zápasu“ Adriel Ba Loua. Po chybě Filla pelášil sám na Jana Laštůvku, jenže ten ukázal, proč je jedním z nejlepších gólmanů v lize – střelu borce z Pobřeží Slonoviny vyrazil.

To však bylo na dlouhé minuty všechno, oba týmy se snažily, ale prakticky neohrozily oba gólmany. V 28. minutě to byl opět Ba Loua, tentokrát zkoušel překvapit Laštůvku z dálky, ale jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Vyprodaný stadion ztichl o pět minut později, kdy si málem ublížil gólman Berkovec – boxoval míč před Diopem a nekontrolovaně dopadl na trávník. Naštěstí se po krátkém ošetření postavil zpět mezi tyče.

Druhý poločas začal excelentně. Ba Loua zahrál na bližší tyč rohový kop, Lukáš Budínský si míč našel a hlavou ho poslal nechytatelně na vzdálenější tyč – 1:0. Zápas pokračoval v dobrém tempu, domácí dřeli na krev, bylo jich plné hřiště a osmnáct minut před koncem přišla zasloužená odměna v podobě druhého gólu.

Znovu byl u toho Ba Loua, který poslal do vápna přízemní centr, který sice netrefil Ondřej Lingr, jenže na zadní tyči byl střídající Petr Galuška a ten prostřelil Laštůvku. Svůj gól oslavil ve stylu Cristiana Ronalda – 2:0! S Karvinou to vypadalo moc dobře a celkem pohodlně si nakonec svěřenci Františka Straky pro kýžené vítězství došli (první od 8. prosince). Bonusem je teprve druhé čisté konto Martina Berkovce v této sezóně.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér František Straka: „Jsem šťastný, že jsme slezské derby vyhráli. Hráčům i fanouškům musím moc poděkovat. Kluci do puntíku plnili pokyny a musím znovu říct, že jsem moc rád za tři body. Vážím si jich. Základním článkem obrany byl navrátilec Pavel Dreksa. Ale celá obranná čtyřka odehrála kvalitní utkání.“ 

Hostující trenér Bohumil Páník: „Domácí zaslouženě vyhráli, protože do zápasu dali srdce, protože hrají o „život“. My bohužel hrajeme bezstarostný fotbal a myslíme si, že to uhrajeme bezbolestně. Musíme se probrat.“ 
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905