Generální partner
Světlý režim
3. duben 2019

Ohlasy po vypadnutí z MOL Cupu

Trenér František Straka a gólman Martin Pastornický hodnotili čtvrtfinálový duel v Praze se Slavií, který Karvinští prohráli vysoko 0:5.

František Straka: „Mrzí mě výše porážky"

Trenére, do zápasu jste poslal deset jiných jmen oproti duelu s Baníkem. Byl to záměr?
Ano, absolutní prioritou je liga. Musíme zachránit ligu! Věděli jsme, že Slavia má výborný tým a je jedno, kdo za ni nastoupí. Já naopak potřeboval vidět naše další hráče, abych si udělal obrázek.

A udělal?
Stoprocentně mi ten zápas mnoho ukázal. Ti kluci nedostali ve dvou předchozích utkáních tolik šancí. Bylo to pro mě důležité, i když jsem věděl, že jdeme do rizika.

Vyvíjel by se zápas jinak, kdyby střela Bukaty skončila v síti a ne na tyči?
Bylo by to asi jiné, ale Slavia by to i tak uhrála. Spíš mě mrzí výše porážky, protože čtyřikrát jsme domácím na gól nahráli.

V základní sestavě nastoupil osmnáctiletý kapitán ligového dorostu Martin Vlachovský. Jak jste byl s ním spokojený?
Martin mě příjemně překvapil. Výkonnostně ještě není tak daleko, ale ta zkušenost je k nezaplacení. Je důležité těmto klukům dát prostor se oklepat. Kdekoliv, ať už tady na Slavii nebo jinde.

Martin Pastornický: „Výsledek kazí dojem a náladu z celé pohárové sezóny"

Martine, jaké je vaše hodnocení pětigólové porážky?
Čtyři góly jsme si dali sami. První dva po nedůrazu v naší šestnáctce, třetí po špatném výkopu – to beru na sebe. A čtvrtý? Ztratíme míč na šestnáctce a je to…

Je možné, si po takovém přídělu vzít z utkání něco pozitivního?
Možná zkušenosti do budoucna. Hráli jsme dokonce s dorostencem Martinem Vlachovským. Pro nás je super, že jsme si mohli zahrát na takovém stadionu proti týmu, který si zahraje proti Chelsea čtvrtfinále Evropské ligy a vyřadil například Sevillu.

Vypadal by zápas jinak, kdyby Martin Bukata proměnil svou šanci, po které míč nakonec skončil na tyči?
Jo, asi jo. Anebo jsme měli udržet bezbrankovou remízu do poločasu. To jsme si řekli i v kabině. Pak by to třeba bylo hratelné. Jenže nebyli jsme dost důrazní ve vlastním vápně a Slavia toho zkušeně využila.

Jak hodnotíte celou pohárovou sezónu MOL Cupu? Odchytal jste čtyři zápasy, ve třech nedostal ani gól.
A v tom čtvrtém hned pět, bohužel! To mi trochu kazí náladu z celé naší pohárové jízdy.  Na druhou stranu jsme se dostali až do čtvrtfinále, zachytal jsem si dobré zápasy a posbíral cenné zkušenosti proti prvoligovým týmům. Bylo by nešťastné vypadnout, při vší úctě, třeba doma s Táborskem.

Vrchol přišel na Sinobo Stadium. Nebyl jste přeci jen trochu nervózní z nejhezčího stadionu republiky?
Před zápasem trochu ano, ale s úvodním hvizdem a po prvním zákroku to ze mě spadlo a začal jsem si věřit. Jen škoda toho konečného výsledku.



Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo